Чорнобаївська, Станіславська та Дар’ївська громади отримали додаткове обладнання для соціальних служб. Музиківська та Білозерська на черзі


Продовжуємо підсилювати соціальну сферу деокупованих громад. Цього тижня три партнерські громади отримали додаткове обладнання для соціальних працівників, відділів соціального захисту та служб захисту дітей. Серед обладнання - ноутбуки, планшети, смартфон, багатофункціональний пристрій для друку та сканування документів, електровелосипеди, зарядна станція, павербанки та офісні крісла.

“В сільських громадах деокупованої частини Херсонської області наразі існує особлива потреба у соціальних послугах. Тривала окупація та постійні обстріли змусили людей покинути свої домівки. Безпекова ситуація складна та непередбачувана. Величезна проблема з зайнятістю населення. Вже зараз треба працювати над інтеграцією внутрішньо переміщених осіб. Відчувається попит на психологічну допомогу та готовність людей працювати для збереження свого психологічного здоров’я. Зараз психосоціальної підтримки потребують всі жителі, що залишились в громадах. Соціальні працівники зараз мають колосальну кількість роботи, навантаження тільки зростає. Кількість “пільговиків” та постраждалих від війни росте з кожним днем” - розповідає заступниця голови правління організації Катерина Оксенюк.

Команда ГО “Білозерський центр регіонального розвитку” як ніхто розуміє навантаження на соціальну сферу, тому намагаємось допомогти громадам в цьому питанні через надання технічної допомоги, цифровізацію частини послуг, навчання соціальних працівників та надання їм психологічної підтримки.

“Все обладнання заплановане в проєкті вже закуплено та чекає, коли представники громад його заберуть та передадуть на соціальні служби. На жаль, безпекова ситуація в Білозерці та інших громадах не дає нам організувати цей процес заплановано оперативно. Але Чорнобаївська, Станіславська та Дар’ївська громади вже отримали своє додаткове обладнання для соціальних служб, а Музиківська та Білозерська на черзі” - продовжує Катерина Оксенюк.

 

“Здійснилась моя мрія! Я вже не буду ходити на виклики пішки” - сказала одна з соціальних працівниць Дар’ївської громади, коли отримала в користування електровелосипед. Команда громадської організації дуже сподівається, що в результаті нашого спільного проєкту робота соціальних працівників стане простішою та якіснішою.

“Дар’ївська громада сьогодні отримала два ноутбуки, чотири планшети, смартфон, БФП, чотири електровелосипеди, зарядну станцію, чотири павербанки, два офісних крісла. Здається, що допомога не дуже масштабна, але для нашої громади вона дуже вагома. Також дуже важливо, що вона має цільове призначення саме на соціальну сферу” - зазначила Анжела Дайнега, асистентка проєкту та жителька села Федорівка, Дар’ївської громади.
 
 

“Соціальні працівники продовжують надавати послуги родинам, які постраждали від війни, не дивлячись на всі виклики та небезпеки. Тому нашим пріоритетом є зробити усе можливе, аби соціальні працівники мали необхідне обладнання та знання, які допоможуть їм виконувати свою роботу краще. Попереду ще багато завдань проєкту - психологічна підтримка клієнтів та працівників соціальної сфери, випуск газети “Придніпровська зірка”, навчання комп’ютерної грамотності та підготовка посібника з перенаправлення. Лише спільними зусиллями ми зможемо перемогти соціальні наслідки повномасштабної війни” - говорить Катерина Оксенюк.

🟦Проєкт “Відновлення надання соціальних послуг у звільнених громадах Херсонської області” реалізується ГО "Білозерський центр регіонального розвитку" у співпраці з БФ "Магія добра" за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).


 

 


Дописати коментар

0 Коментарі