“Придніпровська зірка” - це не просто газета, це показник стабільності та віри в майбутнє

    
Вже традиційним видом нашої діяльності стала співпраця з редакцією газети “Придніпровська зірка”. У цьому році разом ми підготували вже три спецвипуски. Жителі Білозерщини з радістю чекають на газету, сприймають повернення місцевого видання як показник стабільності та віри в перемогу. Кожного разу стараємось наповнити випуск корисною інформацією, історіями героїчних людей та локальними новинами.

У липні читачі отримали черговий спецвипуск в рамках короткострокового проєкту, який підтримується Фондом реагування на надзвичайні ситуації для жінок і дівчат, заснованим @HIAS у співпраці з #VOICE в рамках проєкту, що фінансується #USAID під керівництвом @Save the Children в Україні. Цього разу тут багато історій про героїзм та милосердя українських жінок. Частину з зібраних в газеті історій можна прочитати і в онлайн варіанті:

🔹Олена Бєлозоренко: «Під час обстрілів я накривала собою козу, а чоловік мене»
https://bilozerka.info/olena-byelozorenko-pid-chas-obstriliv-ya-nakryvala-soboyu-kozu-a-cholovik-mene/
🔹Анастасія Цоцко: “Синочок народжувався під обстрілами Градів”
https://bilozerka.info/anastasiya-czoczko-synochok-narodzhuvavsya-pid-obstrilamy-gradiv/
🔹Марина Унятицька. З турботою про мужніх та беззахисних
https://bilozerka.info/z-turbotoyu-pro-muzhnih-ta-bezzahysnyh/
🔹Наталія Савицька: “Мій янгол з мережива врятував найдорожче”
https://bilozerka.info/nataliya-savyczka-mij-yangol-z-merezhyva-vryatuvav-najdorozhche
🔹Ксенія Мішина. З провізора – у волонтерки
https://bilozerka.info/z-provizora-u-volonterky/

Свій паперовий примірник газети отримала і редакторка видання Наталія Свирида. Окупація змусила її родину покинути Білозерку, а постійні обстріли не дають повернутися на малу Батьківщину. Але Наталія все одно постійно слідкує за новинами з дому, спілкується з людьми та в найскладніший час очолила інформаційний портал Білозерка.Інфо. Радіємо, що сил і натхнення їй вистачає на “Придніпровську зірку” та підтримку земляків!

«Придніпровка» увійшла в моє життя дев’ятнадцять років тому. Працюючи у редакції, я пройшла шлях від оглядача до керівника. Разом із рідною районкою пережила злети і падіння, успішні та кризові періоди. Проте, якими б складними не були часи, я завжди йшла на роботу у піднесеному настрої, бо це було місце моєї творчої реалізації” - розповідає Наталія Свирида.

”Війна перевернула моє життя з ніг на голову, я втратила звичну стабільність та можливість працювати у редакції. Певний період часу не могла усвідомити та прийняти страшну реальність. Але увесь цей час зі мною поруч були надзвичайні люди з ГО «Білозерського центру регіонального розвитку». Громадські активісти не лише допомогли мені повернутися до професійної діяльності. Разом із командою організації після звільнення правобережної Херсонщини ми підготували вже два спецвипуски «Придніпровської зірки», які безкоштовно роздали мешканцям наших громад. На черзі – ще один спецвипуск, присвячений соціальним послугам.

Для мене вихід газети у світ – це можливість опинитися поряд зі своїми читачами, розповісти їм, як сильно мені їх не вистачає, подякувати за мужність і милосердя, підтримати і пообіцяти, що все буде добре. Ми обов’язково все відновимо та відбудуємо після перемоги.”

Підготувала
Людмила Погрібна


Дописати коментар

0 Коментарі