#Фотозвіт презентацій програми Team Up в Миролюбівці, Правдиному, Благодатному та Киселівці

 

Цього тижня завершилося знайомство фасилітаторів мобільної бригади з дітьми та батьками в партнерських громадах. Команда проєкту відвідала Миролюбівку, Правдине, Благодатне та Киселівку. До цих населених пунктів щотижня приїжджатиме команда з 4 фахівців, щоб працювати з місцевими дітлахами. Всі заходи будуть відбуватися за програмою Team Up. Вона спеціально розроблена Save the Children, UNICEF та War Child, для впровадження саме в умовах війни або післявоєнного конфлікту для задоволення нагальних психосоціальних потреб дітей.

“Танці, руханки, квести та активні ігри. Саме з таких активностей складається типове заняття за програмою Team Up, до якої ми запропонували долучитися діткам в усіх населених пунктах. Під час презентації ми показали лише частину свого ігрового арсеналу. Вже маємо підготовлені 10 тематичних занять про дружбу, цькування, страх, злість, повагу, стрес, конфлікт та інше. Під час наших зустрічей діти будуть не лише фізично розвиватися та покращувати координацію, вони зможуть впоратись з психологічними процесами дорослішання та травми війни” - розповідає фасилітаторка Інна.

 
“Дітям дуже подобається грати в парашут! Для нас цей яскравий атрибут вже звичний, дуже подобається, що з ним можна провести десятки ігор. Енергетика від дітей дуже позитивна, не дивлячись на воєнну атмосферу навколо. Приємно бачити, як діти за годину наших активностей відкриваються та розкриваються, з сором’язливих перетворюються на веселих. Впевнена, що регулярні такі заняття дадуть колосальний результат!” - ділиться емоціями після презентацій фасилітаторка Діана.

Кожного разу до села приїздитиме чотири фасилітатори, які працюватимуть з дітьми. Фасилітатор - це не вчитель і не аніматор, не психолог і не наставник. Ця людина зібрала в собі частинки цих ролей, вона допомагає дітям ефективно взаємодіяти між собою, розповідає правила, які необхідні для гри та її якісного виконання, допомагає кожному бути в центрі подій. Додатково слідкує за порядком, безпекою дитини та її психологічним комфортом.
 

“Ми пишаємось командою наших фасилітаторів - вони поєднали в собі і досвід, і активність, і молодість, і бажання працювати з дітьми. Вони пройшли відповідне навчання та згідно з проєктом продовжують здобувати навики в інших напрямках, щоб зробити співпрацю з дітьми максимально безпечною та ефективною. Плануємо освоїти і інші освітні програми, щоб знайти підхід до кожної дитини, яку травмувала тривала війна та окупація. Дякуємо команді Save the Children за підтримку проєкту!” - розповідає керівниця проєкту Катерина.
 

Вже на наступному тижні опублікуємо чіткі графіки виїздів мобільної бригади до кожного населеного пункту. Поки узгоджуємо безпечне місце, комфортний час та інші організаційні моменти з місцевою владою.

Всі заняття безкоштовні!

Запрошуємо дітей від 6 до 17 років включно.

Важливо! Батькам необхідно попередньо зареєструвати дитину особисто під час виїзду або за телефоном - +380669990142.

Дописати коментар

0 Коментарі