В Дар'ївці відбулась жіноча зустріч з психологинею

 

Цього тижня мобільна психологиня Інна Корміленко завітала до Федорівки. Тут її вже чекала невелика група місцевих жінок готових до спілкування та розвитку. Тут серед всіх воєнних небезпек на дві години утворилося дружнє жіноче коло. Атмосфера з перших хвилин була неймовірною!

Психологиня Інна Корміленко запропонувала пропрацювати кожній присутній свої негативні та травмуючі почуття. У кожної це було щось своє: образа, лють, біль, тривога, страх, огида… Мета зустрічі - навчити присутніх екологічно та безпечно проживати такі стани та позбавлятися їх.

“У момент, коли людину щось турбує, нервує чи болить, раціональне мислення не працює. Тому треба вчитися переключатися. Я запропонувала використати творчість. Неможливо оцінити біль душі чи виміряти біль тривоги. Це суто суб'єктивні відчуття, досить особисті та інтимні. Але варто вміти з ними щось робити, щоб полегшити свій стан і зробити життя більш гармонійним.

Техніка складалася із відокремлення негативного почуття. На папері робили викид - швидко та на видиху малювали чорною ручкою хаотичні "кракозябри", які були символом руйнуючого почуття. А потім за певною методикою розчиняли цей вилитий на аркуш негатив. Прибирали "гострі кути" на малюнку і у життєвих ситуаціях. Придавали новій картинці яскравості та фарб. Народжували нове життя свіжим подихом!” - розповідає психологиня Інна Корміленко.

Традиційно психологиня використовувала популярні та улюблені жінками метафоричні карти. Вони завжди допомагають краще себе розуміти і заглянути у найпотаємніші куточки душі. Кожна з присутніх отримала можливість зцілитися та мотивацію жити далі, залишивши негативне почуття у минулому. А ще картину зроблену власноруч з зіпсованого аркуша паперу!

🟦 Виїзди мобільної бригади стали можливими в рамках “Відновлення надання соціальних послуг у звільнених громадах Херсонської області”, що реалізується ГО “Білозерський центр регіонального розвитку” за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Зміст публікації є виключною відповідальністю ГО «Білозерський центр регіонального розвитку» і не обов’язково відображає погляди партнерів.

Дописати коментар

0 Коментарі