Наш гуманітарний центр отримав підтримку від ІСАР Єднання



Наш гуманітарний центр працює на Херсонщині з початку війни. Ще на самому початку наші волонтери долучались до приготування їжі, доставили життєво необхідні ліки та гігієнічні засоби для людей з інвалідністю під час окупації. Після звільнення масштаби нашої нелегкої роботи збільшились в рази! Тисячі пляшок води від Інтерсос, 1283 інтерактивних іграшок для дітей від Save the children, сотні гігієнічних наборів для жінок та дівчат від HIAS, генератори, багатотонні та дрібні вантажі від приватних благодійників, вже другу зиму надаємо “теплі” набори від БФ “Разом для України”, тисяча наборів для постраждалих від підтоплення після підриву Каховської ГЕС від Acted… І ще дуже і дуже багато ініціатив, пакетів з продуктами та підтримки конкретним людям.

Вже не раз ми збиралися і обговорювали, що гуманітарна діяльність це не зовсім наша стратегічна мета і, можливо, варто обмежити цю діяльність. Але постійні запити людей, звернення, жахливі історії виживання знову повертають нас в цей напрямок. Тож ми приймаємо цю ношу та будемо намагатися виконувати цю роботу якісно, професійно, прозоро та з особистісним підходом до кожної ситуації.

Діяльність нашого гуманітарного центру наступні 10 місяців буде фінансово підтримувати Isar Ednannia у межах проєкту Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства, що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку.

Ця базова підтримка нашої гуманітарної діяльності дозволить нам продовжити роботу нашого центру, популяризувати волонтерство та благодійність, підвищити професіоналізм нашої команди у сфері дистрибуції гуманітарної допомоги, налагодити комунікацію з керівництвом громади та допомогти конкретним людям, які опинилися в складних життєвих ситуаціях через війну.

“Ми щиро вдячні ІСАР Єднання за підтримку діяльності! Наші колежанки Олена та Тетяна, які працюють в гуманітарному центрі в Білозерці роблять величезну роботу - логістика, фасування, роздача, підготовка відомостей для благодійників та фотозвітів. Дуже помітно, що з кожним новим проєктом чи викликом вони стають професійнішими та впевненішими. Дивуюсь, як їм вистачає сил бути привітними та усміхненим, відповідати на запити телефоном, розвантажувати отримані вантажі та організовувати процес на місці. Вони заслуговують на щоденну вдячність за їх роботу!” - розповідає керівниця проєкту Катерина Оксенюк.

Тож попереду нас чекає 10 нелегких місяців активної гуманітарної діяльності, оцінки потреб місцевих жителів та ВПО, швидке реагування на виклики, налагодження контактів з великими благодійними організаціями та професійне зростання.

Сьогодні робимо перший крок - починаємо нову оцінку потреб, щоб перевірити власне розуміння ситуації та оновити базу даних пільгових категорій. Залишити заявку на допомогу можна двома способами - по телефону або через гугл форму.

З понеділка по п’ятницю з 14.00 до 17.00 працює гаряча лінія гуманітарної допомоги за телефоном 066 999 01 43. Згідно з Вашим зверненням волонтер гарячої лінії гуманітарної допомоги внесе інформацію про ваші потреби у базу даних для формування заявки на допомогу. Звернення не є гарантією отримання гуманітарної допомоги, але є основою для пошуку благодійних фондів, для підготовки грантових заявок.

В першу чергу і за наявності ресурсів, Центр надає гуманітарну допомогу мешканцям 5 громад Херсонського району (Станіславська, Чорнобаївська, Білозерська, Музиківська, Дар’ївська), які фактично проживають на території даних громад та належать до наступних вразливих категорій:

🟩ВПО,
🟩родинам з дітьми,
🟩багатодітним родинам (більше 3-х дітей в родині),
🟩родинам, яку очолює жінка,
🟩родинам, чий будинок був пошкоджений або зруйнований,
🟩людям, які опинилися у складних життєвих обставинах і мають індивідуальні потреби,
🟩людям, які постраждали від гендерно обумовленого насильства, торгівлі людьми.

Користуючись нагодою хочемо висловити свою щиру вдячність усім, хто долучився до наших гуманітарних ініціатив. Ваша підтримка – це не лише харчові набори, гігієнічні засоби чи вживаний одяг, це прояв людяності та готовності допомагати. Дякуємо всім командам, які працюють в більш мирних місцях, комунікують з бізнесом та міжнародними організаціями! Надихаємось вашими діями та зростаємо на ваших прикладах!

Дописати коментар

0 Коментарі