🤓Цей передсвятковий тиждень наші фасилітатори присвятили навчанню разом з Save the children



Почали з програми «HEART: зцілення та навчання за допомогою мистецтва». Четверо фасилітаторок по двоє з команд мобільної бригади та Простору дружнього до дітей приїхали до Миколаєва, щоб присвятити два дні творчості та навчанню. 


🗣️"Надзвичайно цікавий та захоплюючий тренінг. Два дні минуло зі швидкістю світла. Враження по програмі незабутні. Найбільше сподобалась привітна, невимушена атмосфера", - ділиться фасилітаторка Простору Інна Шкрабак.


Програма “HEART” являє собою творчий підхід до надання соціально-психологічної допомоги дітям, на яких негативно вплинули травмуючі події або хронічний стрес. Програма передбачає використання різних видів мистецтва, щоб допомогти дітям керувати своїми почуттями та говорити про свої переживання, виходячи з того чи іншого досвіду. Збоку це могло виглядати, як два дні розваг, а не навчання, а все тому, що було використано ігрові форми та творчі підходи.


🗣️"Мені дуже подобається у програмі #HEART і взагалі підходах Save the children те, що фасилітатори не вчать та поучають  дітей. Ми створюємо простір творчої діяльності і слухаємо дітей, коли вони вирішують поділитися своїми почуттями. Ми заохочуємо, підтримуємо, мотивуємо і приймаємо кожного! Це дуже важливо!",- говорить фасилітаторка мобільної бригади @Інна Корміленко.


До наступного етапу навчання долучилася практично вся команда @ГО “Білозерський центр регіонального розвитку”, яка працює в партнерському проєкті @Save the children. Освоювали підхід «Життєві навички для досягнення успіху». Це навчальна програма спрямована на сприяння позитивному подоланню стресу у підлітків та їхніх батьків і опікунів.  


Тренери Тетяна Трушевська, Олександра Чернявська та Ольга Боринська створили атмосферу довіри та безпеки. Ділилися з учасниками найбільш ефективним технікам та підходам.


🗣️"Тренінг був максимально наповнений практичними вправами, які я, разом із іншими учасниками, проживала на собі. Це було захоплююче, інколи вдавалося йти в глибину себе та відкрити нове. Ми разом сміялися і плакали. Це неперевершений і незабутній досвід, який я за любки буду втілювати у щоденній роботі", - ділиться враженнями фасилітаторка мобільної бригади Інна Корміленко.


🎁З Миколаєва привезли два набори різноманітних інструментів для роботи фасилітаторів - метафоричні карти, ігри, книжки та посібники. 


Щиро дякуємо @Save the children за науку та з нетерпінням чекаємо можливості використати всі знання на практиці!


Дописати коментар

0 Коментарі