Хочете підтримати себе і родину у цей непростий час?

Маю цікаву ідею! Щось, що може об’єднати родину, розвити у ваших  дітях стратегію справлятися з труднощами, підвищить якість життя та покращити ментальне здоров’я.

Тож, що я пропоную? П'ятиденний челендж любові до себе!

📅1 день – напишіть список речей, які любите в собі!

Кожен член родини протягом дня має писати все, що йому подобається в собі. Важливо писати навіть малесенькі моменти. Правда, їх багато? А ввечері зберіться всі разом за «круглим» родинним столом та розкажіть один одному про свої напрацювання. Це допоможе краще пізнати себе та один одного.

📅2 день – створіть щасливий плейлист!

Ви можете додати туди музику, яка нагадує вам про ваші спільні щасливі моменти, про родинні свята та важливі події, про подорожі чи тури вихідного дня. Це може бути родинний плейлист, щоб кожен додав свою пісню-спогад, проте може бути й особистий.

📅3 день – почніть вести щоденник вдячності!

Запишіть за що ви вдячні сьогодні. Навіть у найтемніші часи є багато речей за що ми можемо бути вдячні. Поступово ця вправа має стати щоденною. Практикуйтеся в установках, спрямованих на любов до себе. Між почуттям вдячності і щастям існує тісний зв’язок.

📅4 день – порадуйте себе смачненьким!

Приготуйте собі смачну їжу. Саме ту, яку ви любите найбільше. Вже на цьому етапі можна долучити всіх рідних – хтось миє овочі або нарізає інгредієнти, інші замішують тісто або розважають розмовами. Можна додати гумору і поїдати все з причмокуванням! Якщо до смакування додати звук, це може додати і радості (важливо, щоб звук був комфортним для інших членів родини).

 📅5 день – шукайте позитив навіть у труднощах!

Цей пункт спрямований на самопізнання та рефлексію. Усвідомте свої виклики та труднощі. І візьміть із них тільки позитивний досвід. Чому ситуація навчила тебе? Якою людиною ти став/стала в результаті? Ключовою є здатність знаходити позитив навіть у важких ситуаціях і використовувати досвід для свого особистісного зростання.

Сподіваюся, що цей челендж у вашій родині буде продовжено поза межами 5 днів.

Наприклад, можна додати в нього «День усмішки самому собі» або ж «День принюхування до радості». Який аромат у твоєї радості сьогодні? Придумай продовження цього класного родинного челенджу та поділись з нами в коментарях!

 

Щиро ваша,
Інна Корміленко, психологиня ГО  «Білозерський центр регіонального розвитку»

 Ініціативу «Заклади культури в деокупованих громадах Херсонщини як осередки психологічної та правової підтримки мешканців» впроваджує ГО «Білозерський центр регіонального розвитку» за сприянням Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні за фінансової підтримки Уряду Данії.

Дописати коментар

0 Коментарі