Як програма HEART допомогла дівчинці



Громадська організація "Білозерський центр регіонального розвитку" у партнерстві з Save the Children in Ukraine за підтримки #ЄС продовжує працювати з дітьми та дорослими за різними програмами з надання психосоціальної підтримки.

У січні цього року фасилітатори Мобільної бригади та Простору, дружнього до дітей почали впроваджувати програму HEART для дітей віком від 6 до 17 років. Ця програма орієнтована на зцілення через мистецтво. Хоч, ця програма триває недовго, але вже має свої результати.
Історія Оленки* є гарним прикладом змін.

«Моя 14-річна донька Оленка* після приїзду з-за кордону, хотіла поновити свої зв’язки з друзями, так як під час окупації, ми змушені були поїхати. Я дізналась від інших батьків, що на території нашого села проводяться заняття з Team up. Я запропонувала доньці відвідати заняття, хоча б один раз, і вона погодилась. Я знайшла контакти фасилітаторів та заповнила документи, надала згоду на відвідування активностей.

Коли Оленка* вперше прийшла на заняття, вона була досить замкнутою, так як її коло спілкування в іншій країні було обмежене, через мовний бар‘єр. Я запитала у доньки, як пройшло перше заняття, вона відповіла, що на занятті було багато її однокласників, з якими вона спілкувалась до від’їзду закордон. Оленка* зазначила, що хоче піти на наступне заняття, так як її однокласники весь час відвідують дані активності. Також її зацікавила інша програма - HEART, де можна малювати, виготовляти щось своїми руками.

Моя донька протягом місяця відвідувала активності, де щоразу налагоджувала спілкування з однолітками. Я почала бачити зміни в її поведінці: Оленка* стала частіше посміхатися, була не такою сором’язливою, навіть почала більше зі мною спілкуватись. Донька сказала, що на програмі HEART відкрила свої творчі здібності. Вона полюбила малювання, так як без зайвих слів на папері можна відобразити свої емоції та переживання. Однолітки, з якими вона відвідувала заняття, почали їй телефонувати та запрошувати до себе в гості.

Зараз Оленка* – це комунікабельна, відкрита, щира дівчинка, яка охоче спілкується з однолітками, впевнено знайомиться та заводить нових друзів».

*- імена головних героїв змінено з метою безпеки

Дописати коментар

0 Коментарі