📢В Білозерському ресурсному центрі вчились комунікувати


Цього тижня відбувся третій з серії тренінгів для активних та небайдужих. Про комунікацію та стандарти доброчесності розповідала Людмила Погрібна, представниця ГО "Білозерський центр регіонального розвитку".

Розпочали тренінг з розкриття творчого потенціалу та креативності - учасниці написали свій перший тематичний вірш-сенкан. Вже на цьому етапі навіть скептично налаштовані учасниці повірили, що нічого неможливого немає і вони зможуть створювати потужні комунікаційні повідомлення, креативити та налагоджувати спілкування з цільовою аудиторією. Докладно проговорили що таке цільова аудиторія, як її аналізувати та в групах візуалізували її.

Далі проговорили про комунікаційні канали, які вони бувають, які мають ризики та перспективи використання в громадській діяльності на місцевому рівні. Багато існуючих каналів комунікації учасниці навіть не зазначили під час брейн-шторму, що показує специфіку інформаційної атмосфери на Херсонщині.



Розглянули різні формати комунікації та розібралися, які з них підійдуть до цільової аудиторії ініціатив та до каналів комунікації. Великий блок тренінгу “З чого почали?”, під час якого розглянули різні комунікаційні техніки та шаблони, які вже можна використати для перших інформаційних повідомлень. Отриману інформацію закріпили практичною вправою з обговоренням.

Цікавою стала частина з практичними кейсами комунікації - стратегічної, ситуативної, ризикованої, невдалої тощо. Також ознайомились з практичним підходом до публічної комунікації громадської організації “Білозерський центр регіонального розвитку”.

💬“Сьогодні було багато прикладів різноманітної комунікації. Сподобалось, що були не лише успішні приклади, а й невдалі. Це допомагає не боятися помилок при презентації своїх проєктів!” - сказала одна з учасниць.

Розібрались з етапами підготовки комунікаційної стратегії, які бувають цілі стратегічної комунікації і навіщо потрібний такий підхід у громадській діяльності.

💬“Важливо планувати емоції та враження! Лише гарна підготовка, аналіз ситуації та стратегічний підхід допомагає готувати якісні комунікаційні продукти,” - підкреслює Людмила.

   

☎️Нагадуємо, що ви можете отримати консультацію або додаткову інформацію звертайтеся до громадської організації «Білозерський центр регіонального розвитку». Контактна особа – Катерина Оксенюк, тел. 0950874860, електронна пошта bilozerka.center@gmail.com

🟩Регіональні ресурсні центри для підтримки місцевих неурядових організацій, громадських ініціатив та волонтерських спільнот створені та працюють як інституційні осередки розбудови неурядового сектору та підтримки соціальної згуртованості на місцевому та регіональному рівні, в рамках партнерської ініціативи «Підтримка неурядового сектору Півдня України задля відновлення громад та регіону», яка впроваджується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України».

Дописати коментар

0 Коментарі