Про права дитини граючись дізнавались учні Музиківської школи

Про права дитини просто і цікаво розповіли активісти Білозерського Центру правової інформації та консультацій учням восьмих класів Музиківської школи.
Відбулась ця зустріч 23 жовтня. Тренерки Білозерського Центру Елла Петренко таКатерина Павловська провели тренінг з прав дитини за методикою "Компасіто", яка передбачає не лише викладення інформації, а й використання цікавих рольових ігор, практичних вправ.

Тож у неформальній та дуже позитивній атмосфері учні дізнавались про серйозні речі.
Після знайомства учасники об'єдналися у команди і грали в гру “Намалюй слово”. Представники команд малювали статті з Декларації прав дитини, а решта — вгадувала, яке право зображене.

Під час наступної вправи “Бінго” учасники ділилися одне з одним своїми знаннями та досвідом щодо прав дитини, відповідали на питання. Під час обговорення діти розповідали про історії зі свого життя, коли порушувались їх права. Так, серед прав, які найчастіше порушують, діти вказували свободу слова та вільне вираження своїх думок.
У результаті тренінгу восьмикласники отримали не тільки знання про свої права, а й розвинули навики творчо спілкуватися, слухати та критично мислити.

Цей день був непростим, проте цікавим! Дякуємо керівниці проекту "Мої права - моя гідність!" Ользі Компаніченко за запрошення!

Тренінг пройшов в рамках проекту "Мої права - моя гідність!", що реалізує ГО "Освітня ініціатива" в рамках проекту «Українська регіональна платформа громадських ініціатив», який адмініструється ГО Центр «Жіночі перспективи» та БО «Фонд громади міста Херсон «Захист» за фінансової підтримки Європейського Союзу.


Елла Петренко

Дописати коментар

0 Коментарі