Через нові медіа сільські ради розповідатимуть громаді про свою роботу


Оприлюднення інформації про роботу сільських рад в мережі Інтернет не примха громадських активістів, а вимога часу. Такий висновок зробили сільські голови Білозерського району, які пройшли навчання на тренінгу «Нові медіа у діяльності сільських рад та депутатів».

Захід відбувся в середині грудня в Інтернет-центрі Білозерської районної бібліотеки для 16 працівників сільських рад. Навчання провів експерт з нових медіа, керівник Благодійного фонду «Об’єднання» Юрій Антощук.

-  Учасники та учасниці вчилися створювати публічні сторінки своїх установ в соціальних мережах на прикладі Facebook, а також блоги на безоплатній платформі Blogger. Питання безоплатності веб-ресурсів є ключовим для сільських рад, адже їх бюджети досить обмежені. Дотепер основним джерелом інформації про роботу сільських рад були інформаційні стенди, де можна було знайти проекти рішень та оголошення. Не всі мають можливість прийти в робочий час в сільраду, аби почитати останні новини. У наш цифровий час такий метод інформування має право на життя лише як додатковий, але не основний. Тому оприлюднення інформації про роботу сільських рад в мережі інтернет – це не примха громадських активістів, а вимога часу, - розповідає керівниця проекту Елла Петренко.



Показово, що незважаючи на зайнятість участь у навчанні взяли сільські голови, які це розуміють і готові до змін. Учасники тренінгу говорили про важливість проведення подібних заходів, адже отримані знання дуже допомагають їм в роботі.

Сільська голова села Томина Балка Антоніна Чередник зазначила:

- Тренінг пройшов дуже цікаво, професійно, якісно. Ця інформація необхідна для впровадження електронного самоврядування. Постараюсь всі отримані знання втілити на практиці – створимо сайт і будемо висвітлювати в соціальних мережах всю роботу Томинобалківської сільської ради. Такі тренінги необхідні для наших спеціалістів із школи, бібліотеки, будинку культури, щоб вони таким чином інформували громаду про свою роботу і залучали до заходів.




Віримо, що вже зовсім скоро Інтернет-простір поповниться інформацією про діяльність Надеждівської, Томинобалківської, Правдинської, Садівської, Музиківської, Петрівської, Станіславської, Кізомиської та Радянської сільських рад.

Катерина Павловська 

Дописати коментар

0 Коментарі