Активні громадяни можуть отримати кошти для реалізації власних проектів


Відкрито набір до навчальної програми "Активні громадяни", яка впроваджується Британською Радою в Україні у партнерстві з Фондом "Об’єднання". Вперше тренінги в рамках даної програми будуть проведені для відібраних активних громадян Білозерського району у квітні в Білозерці.
Програма "Активні громадяни" ставить перед собою мету сприяти соціальному розвитку, головною рушійною силою якого виступають самі громади. Вона заохочує членів громад брати на себе відповідальність за власні соціальні потреби і передбачає отримання потрібних знань, навичок і досвіду для їх вирішення.
Тренінг включає в себе 5 основних компонентів:
 1. «Я: ідентичність і культура» - допомагає сформувати розуміння ідентичності й культури, тим самим відкриваючи розум до сприйняття нових знань і думок. Це розуміння також є важливим кроком до подальшої зміни ставлень, розвитку емпатії й інтересу до мирного співіснування та виховання твердого усвідомлення соціальної відповідальності. Воно також має вагоме значення для розв’язання проблем і розбудови мережевої взаємодії. Учасники докладно ознайомляться з поняттями культури й ідентичності та навчаться краще розуміти переконання, поведінку й ставлення – як свої власні, так і інших людей.
2. «Я і ти: міжкультурний діалог» - слухачі програми оволодіють методами ведення діалогу як засобу формування емпатії, довіри й розуміння між представниками однієї та різних культур.
3. «Ми разом: локальна і глобальна громада» - присвячений поняттю «громади» і зв’язкам з ідентичністю та культурою. Учасники зможуть глибше усвідомити власну відповідальність перед своєю місцевою спільнотою, дізнаються про локальні й глобальні спільноти і те, як вони поєднані між собою. Під час роботи з цим модулем слухачі програми навчаться досліджувати, або «складати карту» власної громади з різних позицій, наприклад шляхом визначення проблеми, через застосування системних підходів та аналіз динаміки владних відносин. Ці методи слугують для пошуку належних заходів і мережі, яка має їх втілювати. Учасники переносять ці знання й навички на вивчення ситуації у своїй громаді, виявляють проблему, над якою хотіли б працювати, і вирішують, кого потрібно залучити, щоб виконати поставлені завдання.
4. «Планування соціальної дії» - учасники спрямовують увагу на розроблення певної соціально-орієнтованої ініціативи для своєї громади і продумують цей процес з різними ступенями складності й деталізації. Вони визначають й уточнюють свої цілі, складають конкретну програму заходів для покращення стану справ у вибраній сфері та опрацьовують шляхи її впровадження.
5. Після семінару учасники реалізують заплановану соціальну дію в своїх громадах, можливо, інтегруючи її до існуючої системи роботи або запускаючи новий проект. Для них втілення цієї ініціативи в громаді є кульмінаційним моментом навчання. Він дає змогу набути досвіду соціальної дії і демонструє посилення їхньої соціальної відповідальності та якісно новий рівень лідерських навичок.
Кожен випускник програми має можливість отримати фінансування від Британської Ради в Україні на реалізацію своїх проектів соціальної дії у сумі до 15 тисяч гривень.
Крім того, після проходження підготовки і реалізації соціальних дій програма передбачає подальше закріплення досягнутих навчальних результатів через додаткову діяльність. Учасники й партнери можуть подавати заявки, щоб долучитися до діалогу з питань формування політики, до дослідження проблем громади, міжнародних навчальних візитів та обміну досвідом з міжнародною мережею партнерів.
Для того, щоб взяти участь у навчальній програмі, необхідно до 5 квітня 2016 року зареєструватися за цим посиланням: https://goo.gl/kHa1YU.
Відібраним учасникам буде додатково повідомлено про місце та дату проведення тренінгів. Програма розрахована на 2 повних дні.

Більш детальна інформація за телефоном:
095 -087-48-60 Катерина Павловська та Елла Петренко

Дописати коментар

0 Коментарі