Нагадали вимоги законодавства: колишній роботодавець надав документи без зволікань


Після звільнення з роботи мешканець Білозерки Юрій Іванович Безпалько* вирішив оформити соціальну допомогу. Проте, колишній роботодавець відмовився видати чоловіку довідку про заробітну плату. Поставити на місце несумлінного керівника підприємства допоміг юрист ГО "Білозерський центр регіонального розвитку".
Вислухавши Юрія Івановича, юрист Білозерського офісу Мережі правового розвитку В'ячеслав Лях пояснив, що статтею 49 Кодексу законів про працю України передбачено, що власник або уповноважений ним орган зобов'язаний видати на вимогу працівника довідку про його роботу на даному підприємстві, в установі, організації із зазначенням спеціальності, кваліфікації, посади, часу роботи і розміру заробітної плати.
Відтак, на переконання юриста, відмова колишнього начальника пана Безпалька видати документ є абсолютно неправомірною. 
Аби владнати проблему, В'ячеслав Лях запропонував чоловікові звернутися до територіальної Державної інспекції з питань праці зі скаргою на дії посадових осіб підприємства.
Правник допоміг Юрію Івановичу скласти і направити скаргу, не забувши в тексті акцентувати увагу на загрозі настання у підприємства-порушника за невидачу довідки адміністративної відповідальності, що передбачена статтею 41 Кодексу України про адміністративні правопорушення.
На подив пана Безпалька, після отримання інспекцією скарги підприємство негайно видало запитувані документи, з якими чоловік уже звернувся відповідних органів щодо оформлення соціальної допомоги.
Нагадуємо, офіси Мережі правового розвитку надають первинну правову допомогу безоплатно. Контакти Офісів та режим їх роботи можна знайти за посиланням.
*Ім’я змінено з етичних міркувань.
P.S. Офіси Мережі правового розвитку створені та працюють за підтримки  програмної ініціативи «Права людини та правосуддя» Міжнародного Фонду «Відродження». Детальніше про діяльність мережі, засади та принципи роботи  читайте на сайті «Правовий Простір».
Погляди, відображені у цьому матеріалі, належать його авторам і можуть не співпадати з думкою Міжнародного фонду «Відродження».

Дописати коментар

0 Коментарі