19 вересня в Білозерці відбудеться вулична акція «Впливай на бюджет своєї громади!»



19 вересня 2017 року (вівторок), з 9.00 до 11.00, за адресою смт.Білозерка, вул.Свободи, площа навпроти селищної ради біля фонтану, громадською організацією «Білозерський центр регіонального розвитку» буде проведена вулична акція «Впливай на бюджет своєї громади!».

Метою акції є підвищення поінформованості та привернення уваги мешканців смт. Білозерка до проблем місцевих бюджетів, а також спонукання місцевої влади до підвищення прозорості бюджетного процесу та участі в ньому громадськості.

В ході здійснення акції буде проведено:

- залучення білозерців до участі в бюджетному процесі. Зокрема, жителі селища зможуть заповнити форму бюджетної пропозиції до бюджету Білозерської селищної ради на 2018 рік. Діапазон пропозицій до бюджету може бути широкий - ремонт дороги, встановлення освітлення чи дитячого майданчику на конкретній вулиці чи дворі, організація тематичного фестивалю для туристів, проведення заходів з популяризації енергозбереження тощо. Паралельно вуличній акції, бюджетні пропозиції від жителів селища будуть збиратися за аналогічною формою в режимі он-лайн протягом 15 вересня – 15 жовтня 2017 року на сайті організації www.pravo-bilozerka.blogspot.com . Всі зібрані таким чином пропозиції будуть систематизовані та у формі звернення громадян скеровані до Білозерської селищної ради для врахування при підготовці проекту бюджету на 2018 рік.

Організатори акції закликають долучитись до її проведення всіх активних жителів селища, представників громадських організацій та активістів. 

Акція «Впливай на бюджет своєї громади!» проводиться учасниками Громадського партнерства «За прозорі місцеві бюджети!» одночасно в різних регіонах України. Місією партнерства «За прозорі місцеві бюджети!» є створення умов для ефективного формування та використання місцевих бюджетів в інтересах громад шляхом підвищення доброчесності, прозорості бюджетного процесу та забезпечення участі громадян у ньому. Наразі до складу партнерства входять 39 громадських організацій та ЗМІ з 17 областей України. Більш детально про діяльність партнерства можна дізнатись на сайті http://probudget.org.ua

Дописати коментар

0 Коментарі