Не виконуйте зайвих обов’язків на роботі - це незаконно

Юрист Білозерського Офісу Мережі правового розвитку роз’яснює, якими законодавчими нормами регулюється питання виконання обов’язків на роботі.
До Білозерського Офісу при ГО «Білозерський центр регіонального розвитку» звернувся Микола Сахно*. Розповів, що на постійному місці роботи на нього поклали ряд обов’язків, які не входять до його повноважень. Тож, чоловіка цікавило, чи законні такі дії керівництва, і які законодавчі норми регулюють це питання.
В’ячеслав Лях, юрист ГО "Білозерський центр регіонального розвитку"
Юрист Офісу В’ячеслав Лях роз’яснив, що відповідно до ст. 31 Кодексу законів про працю України, передбачено, що власник або уповноважений ним орган не має права вимагати від працівника виконання роботи, не обумовленої трудовим договором.
Тож, працівник в праві не виконувати обов’язки, які не покладені на нього трудовим договором або посадовими обов’язками.
Пану Миколі правник рекомендував письмово звернутися до роботодавця з вимогою припинити порушення норм трудового законодавства щодо покладання на нього надмірних обов’язків.
*Ім'я змінено з етичних міркувань. 
P.S. Офіси Мережі правового розвитку створені та працюють за підтримки  програмної ініціативи «Права людини та правосуддя» Міжнародного Фонду «Відродження». Детальніше про діяльність мережі, засади та принципи роботи читайте на сайті«Правовий Простір».
Погляди, відображені у цьому матеріалі, належать його авторам і можуть не співпадати з думкою Міжнародного фонду «Відродження».

Дописати коментар

0 Коментарі