На Херсонщину завітав фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA



У жовтні стартував XIV Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA. Цього року найцікавіші документальні стрічки про права людини побачать мешканці понад 200 міст і містечок України. Традиційно Мандрівний Docudays UA триватиме до кінця грудня й завітає до 22-х областей України.

Заключним містом, де відбудуться покази з 10 по 17 грудня, стане м. Херсон та Херсонська область.

Програма Мандрівного фестивалю включає найкращі короткометражні стрічки з програми DOCU/КОРОТКО та DOCU/УКРАЇНА. Остання презентує роботи молодих авторів та авторок, які через оптику власного почуття придивляються до людей, тернів та шляхів української реальності.

У фільмі «Боротьба Джамали» шведська журналістка Елін Йонссон фіксувала життя співачки і її сім’ї в Україні та Криму, розповідаючи трагічну історію родини та про її нинішні складнощі, пов’язані з окупацією. Через особистий і сильний портрет Джамали, а також пісню «1944», фільм звертається до історичних подій, депортації кримських татар і до сьогоденної політичної проблеми.

В Білозерському районі покази відбудуться:

14 грудня о 12.00 – Томинобалківська ЗОШ

15 грудня 0 12.30 – Велетенська ЗОШ


Довідково:

Організатори фестивалю у Херсонській області - Громадський центр “Нова Генерація” та Благодійна організація “Фонд милосердя та здоров’я “

В Білозерському районі партнерами фестивалю є ГО “ Білозерський центр регіонального розвитку“.

Детальніше з програмою регіональних показів можна ознайомитися на офіційному веб-сайті Мандрівного фестивалю Docudays UA www.traveling.docudays.org.ua.

Дописати коментар

0 Коментарі