Білозерці отримали інформаційні буклети «Все, що потрібно знати про бюджет»




Впродовж грудня у громадських місцях Білозерки активісти ГО "Білозерський центр регіонального розвитку" спільно з громадським партнерством «За прозорі місцеві бюджети» розповсюдили більше тисячі інформаційних буклетів, які були виготовлені у рамках проекту «Все, що потрібно знати про бюджети», що реалізовується за підтримки Фонду «Східна Європа».

Також буклети отримали громадяни, які звернулися за безоплатною правовою допомогою до Офісу Мережі правового розвитку при ГО "Білозерський центр регіонального розвитку".

При розповсюдженні інформаційних матеріалів наша команда вкотре переконалась, що якісна візуалізація дозволяє пояснити навіть складні фінансові питання.

В буклетах абсолютно доступно розтлумачені питання компетенції органів місцевого самоврядування, оскільки досить багато людей помилково вважають, що розмір пенсій чи ціна на газ – це справді ті питання, на які мають вплив міський/селищний голова чи депутати.

Також в буклеті детально роз’яснено з яких джерел наповнюється бюджет (податок на доходи фізичних осіб, акциз, єдиний податок, який сплачують місцеві підприємці, орендна плата, земельний податок, субвенції, неподаткові надходження) та названі точні обсяги цих складових доходної частини бюджету.

Не менше уваги приділено питанню «На що витрачаються кошти?». Людина, яка отримала в рамках акції інформаційний буклет може точно дізнатися, скільки наших спільних коштів витрачається на освіту, медицину, соціальний захист, будівництво та ЖКГ, транспорт, культуру та спорт.


Дописати коментар

0 Коментарі