Депутати Станіславської ОТГ навчилися заповнювати електронні декларації




На сьогоднішній день, Законодавством України передбачено обов’язкове проведення кампанії декларування осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. 

На запрошення станіславських депутатів,  юрист Білозерського Офісу Мережі правового розвитку  при ГО "Білозерський центр регіонального розвитку" В'ячеслав Лях в приміщенні Станіславської сільської ради провів практичний майстер-клас.
Під час заходу юрист надав практичну допомогу з заповнення електронної декларації посадовим особам та депутатам Станіславської ОТГ -  всім, на кого поширюється дія Закону України «Про запобігання корупції». 

Присутні дізналися, про те, хто саме має подавати е-декларації, яке майно/доходи і як має декларуватися, юрист надав детальну інформацію про кожен з розділів декларації. 

Деяких депутатів цікавила відповідь на запитання: яким чином відобразити в декларації ситуацію, коли співвласник майна (крім члена сім’ї) відмовляється надати інформацію, необхідну для заповнення декларації? 

В'ячеслав Лях роз'яснив, що третя особа (наприклад, співвласник об’єкта декларування, який не є членом сім’ї суб’єкта декларування) відмовила суб’єкту декларування або члену його сім’ї у наданні інформації, що повинна бути відображена в декларації, то суб’єкт декларування відображає ту інформацію, яка йому відома, а щодо решти обирає у відповідних полях електронної форми декларації помітку «Не відомо». 

Майстер-клас відбувся в рамках проекту «Посилення правових можливостей об’єднаних територіальних громад», що реалізується ГО "Білозерський центр регіонального розвитку" за підтримки Міжнародний фонд "Відродження".




Дописати коментар

0 Коментарі