В Білозерському районі створено ще 2 шкільні служби порозуміння



22 березня 2018р. на базі Федорівської школи відбулася координаційна зустріч медіаторів шкільних служб порозуміння Білозерського району та зацікавлених у їх створенні представників навчальних закладів.


На початку зустрічі Елла Петренкоголова громадської організації "Білозерський центр регіонального розвитку", привітала учасників і розповіла про перебіг проекту "Розвиток шкільних служб порозуміння в рамках Мережі правового розвитку".


Так, в рамках проекту в Білозерському районі вже створено 2 служби на базі Федорівської та Микільської ЗОШ, а взагалі в 5 областях вже створено 20 таких служб.

Учні та педагоги цих навчальних закладів у листопаді 2017р. пройшли відповідне навчання під час тренінгу "Базові навички медіатора шкільної служби порозуміння", яке проводили тренери-фасилітатори Марина Бондарь та Данило Щоголь з ШСП "Примирення" Дар'ївської ЗОШ. Також новостворені ШСП отримали кошти для придбання необхідного обладнання для облаштування кабінету. Планується створення шкільних служб порозуміння на базі ще двох навчальних закладів району, які виявлять таке бажання.


Завдяки інформаційній підтримці відділу освіти, молоді та спорту Білозерської РДА, на зустріч приїхали психологи та соціальні педагоги з Токарівки, Понятівки, Благодатного, Садового, Кізомиса, Таврійського, Благодатного, Білозерки.


Під час зустрічі медіатори ШСП "Добрі серця" Федорівської ЗОШ (координатор Клінцова Галина) представили презентацію своєї служби - гості відвідали кабінет служби, проглянули презентацію.



Медіатори ШСП "Згода" Микільської ЗОШ (координатор Тимошенко Юлія) ознайомили присутніх з поняттям та принципами медіації, а також показали як проходить медіація на практиці.






Медіатор ШСП "Примирення" Дар"ївської ЗОШ Данило Щоголь представив презентацію своєї служби, а також на практиці ознайомив учасників зустрічі з "руханками" - вправами, які часто застосовують медіатори для налагодження дружньої атмосфери.




Учасники зустрічі обговорили перспективи залучення нових навчальних закладів до впровадження медіації та спланували роботу на найближчий місяць.


Особливо жваво обговорювали участь у конкурсі "Краща служба порозуміння-2018", який проходить в рамках проекту "Розвиток шкільних служб порозуміння в рамках Мережі правового розвитку" за підтримки Міжнародний фонд "Відродження".


ДОВІДКОВОМедіація - це альтернативна форма вирішення конфліктів за участю третьої нейтральної сторони - медіатора, який допомагає сторонам дійти взаємоприйнятного рішення у конфлікті.

Дописати коментар

0 Коментарі