Підприємцям Станіславської ОТГ юристи роз'яснили порядок перевірок дотримання законодавства про працю





На сьогодні тема перевірок дотримання вимог законодавства про працю та про охорону праці набула особливої актуальності. Такі перевірки проводяться все частіше, та й відповідальність у цій сфері досить серйозна. 

Хто може проводити дані перевірки і чим регламентовано порядок їх проведення, які бувають перевірки та яка відповідальність за правопорушення у сфері трудового законодавства, розповів підприємцям Станіславської ОТГ під час семінару юрист Білозерського офісу Мережі правового розвитку при ГО "Білозерський центр регіонального розвитку" В’ячеслав Лях

Як зазначив правник, з 1 січня 2017 року проводити перевірки у сфері праці і накладати штрафи можуть органи місцевого самоврядування. Відповідні зміни внесено Законом № 1774- VІІІ до Закону “Про місцеве самоврядування в Україні”. (ст.17, 18, п.1 ч.3 ст.34). 

Таким чином, з цього часу ОТГ отримали повноваження щодо: 
- контролю за додержанням закондавства про працю та зайнятість населення ; 
- накладення штрафів за порушення законодавства про працю. 

В ході семінару підприємцям був представлений інспектор праці Станіславської ОТГ Федір Волошин, який пояснив присутнім детально про етапи проведення перевірок. Юристи ГО “Білозерський центр регіонального розвитку“ домовились про спільну взаємодію з інспектором праці. До речі, юристи вже розробили для Станіславської сільради пакет нормативно – правових документів, що стосуються оформлення даних перевірок. 

На семінар також було запрошено представників Білозерського районного центру зайнятості. Директор центру зайнятості Олена Розсуждай наголосила на важливості співпраці служби зайнятості з роботодавцями. Зокрема, в рамках такої співпраці можливе стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць. 

Семінар відбувся в рамках проекту “Посилення правових можливостей об'єднаних громад“, що реалізується громадською організацією” Білозерський центр регіонального розвитку” за підтримки Міжнародного фонду “ Відродження“.

Дописати коментар

0 Коментарі