Стартував конкурс «Екошкола-2019» серед закладів освіти та мистецької школи Білозерської ОТГ




З 1 лютого 2019 року стартував конкурс «Екошкола-2019» серед закладів освіти та мистецької школи Білозерської ОТГ. Конкурс проводиться ГО «Білозерський центр регіонального розвитку» спільно з відділом освіти, молоді та спорту Білозерської селищної ради в рамках проекту «Впровадження роздільного збору сміття в 5 навчальних закладах Білозерської ОТГ» в рамках конкурсу малих грантів для випускників Інституту лідерства та управління Українського католицького університету у рамках проекту, що фінансується фондом Чарльза Стюарта Мотта.

Мета конкурсу - сприяти впровадженню роздільного збору сміття в навчальних закладах Білозерської ОТГ; підвищення рівня екологічної та громадянської культури учнівської молоді та мешканців Білозерської об’єднаної територіальної громади; формування в учнівської молоді активної життєвої позиції, готовності брати участь у суспільному житті громади.


Завдання конкурсу:

  • популяризація роздільного збору сміття серед учнівської молоді та їх батьків; 
  • мотивація закладів освіти та мистецької школи до впровадження роздільного збору сміття; 
  • виявлення творчих здібностей учнівської молоді; 
  • підвищення соціальної активності учнівської молоді; 
  • популяризація творчих досягнень учнівської молоді шляхом поширення розроблених в рамках конкурсу відеоматеріалів; 
  • привернення уваги учнівської молоді та їх батьків до екологічних проблем громади. 

До участі у конкурсі запрошуються заклади повної загальної середньої освіти та мистецька школа Білозерської ОТГ. Закладу може бути відмовлено від участі у конкурсі, якщо в процесі розгляду його заявки було виявлено, що він намагався вплинути на дії конкурсної комісію щодо прийняття остаточного рішення.

Для участі у конкурсі заклад має подати заявку, що включає: 
  • анкету учасника (Додаток 1); 
  • мотиваційне відео на тему «Чому моя школа ЕКО» у розширенні .mp4 хронометражем не більше 3 хвилин (РОЗМІР ФАЙЛУ НЕ ПОВИНЕН ПЕРЕВИЩУВАТИ 20 Мб); 
  • письмовий дозвіл розміщувати інформацію про заклад на сайті ГО «Білозерський центр регіонального розвитку» та партнерських ресурсах. Такий дозвіл (Додаток 2) має бути складений на офіційному бланку закладу та підписаний уповноваженою особою (керівником). 
Заявка на участь у Конкурсі, що включає всі перераховані вище документи та відеоматеріал, мають бути надісланими електронною поштою на адресу bilozerka.center@gmail.com (відео через файлообмінник Google Drive) до 23:59 25 квітня 2019 року. У темі листа необхідно вказати «Екошкола 2019».

Заявка вважається прийнятою лише після отримання офіційного листа від організатора конкурсу на електронну скриньку заявника про реєстрацію заявки та присвоєння їй реєстраційного номера.

У разі, якщо заклад не отримав відповіді щодо результатів прийняття заявки протягом трьох робочих днів, необхідно звертатися до відповідальної особи Організатора Елли Петренко за телефоном 05547 33768 або e-mail: bilozerka.center@gmail.com.

Конкурс проводиться у термін з 1 лютого до 31 травня 2019 року.

Оцінювання заявок учасників буде відбуватися в декілька етапів:
  • Перший етап конкурсу з 1 лютого до 25 квітня 2019 року: прийом заявок учасників конкурсу. 
  • Другий етап конкурсу з 26 квітня до 31 травня 2019 року: визначення переможців конкурсу; нагородження переможців конкурсу цінними призами. 

Усі мотиваційні відео учасників конкурсу будуть розміщені на youtube-каналі організатора. 

До конкурсної комісії входять представники відділу освіти, молоді та спорту Білозерської селищної ради, громадськості, місцеві підприємці. 

Оцінка заявок учасників буде здійснюватися відповідно до критеріїв:
  • доступність сприйняття і змістовність відео у висвітленні екологічних принципів роздільного збору сміття; 
  • оригінальність і позитивність ідеї мотиваційного відео; 
  • творчий підхід у поданні та візуалізації інформації; 
  • кількість зібраної вторинної сировини (пластикові пляшки, скло, папір, батарейки) шляхом роздільного збору в контейнерах, встановлених в рамках проекту ГО «Білозерський центр регіонального розвитку» та МКП «Водограй», з розрахунку на 1 учня Закладу. Дана інформація вноситься станом на 25 квітня 2019р. до заявки відповідальною особою ГО «Білозерський центр регіонального розвитку» після узгодження з Закладом та МКП «Водограй», а також має бути підтвердженою відповідними документами (актами прийому-передачі вторсировини). 
За результатами оцінювання буде визначено три переможця, які отримають призові сертифікати для придбання обладнання, товарно-матеріальних цінностей на суму відповідно та дипломи переможця:
  • 1-ше місце - на суму 4000,00 грн.; 
  • 2-ге місце - на суму 3000,00 грн.; 
  • 3-тє місце - на суму 2000,00 грн. 

Усі переможці будуть визначені до 01 червня 2019 року.

Дописати коментар

0 Коментарі