Результати конкурсу "ЕКОШКОЛА"

16 травня 2019р. в Білозерці відбулося урочисте підведення підсумків проекту «Впровадження роздільного збору сміття в 5 навчальних закладах Білозерської об'єднаної територіальної громади». Цей проект впродовж останніх 6 місяців в Білозерській громаді впроваджували активісти громадської організації «Білозерський центр регіонального розвитку» у співпраці з відділом освіти, культури, молоді та спорту селищної ради, МКП «Водограй» та Мережею правового розвитку за підтримки Інститут лідерства та управління Українського Католицького Університету та Фундації Чарльза Стюарта Мотта.

До складу конкурсної комісії увійшли Білозерський селищний голова Чередник Антоніна Іванівна, начальник відділу освіти, культури, молоді і спорту Білозерської селищної ради Білоус Валерій Сергійович, представниця Інституту лідерства та менеджменту Українського католицького університету Данильченко Дарія Миколаївна, виконавчий директор ГС "Мережа правового розвитку" Полтенко Євген Сергійович, представниця громадської організації «Білозерський центр регіонального розвитку» Погрібна Людмила Сергіївна, директор малого комунального підприємства «Водограй» Гроза Ірина Василівна, головний спеціаліст відділу освіти, культури, молоді і спорту Білозерської селищної ради Бондаренко Людмила Миколаївна.

"Дякую за непересічний привілей брати участь у реалізації конкурсу "Екошкола". Дякую за справжнє задоволення познайомитися з відеороботами учасників конкурсу. Ці дійсно творчі доробки юних екоактивістів не можуть нікого залишити байдужим. Впевнений, що цей креативний підхід для підвищення екологічної обізнаності та свідомості буде корисним не лише на Херсонщині, а й заслуговує на увагу та поширення в інших куточках нашої країни. Бажаю всім конкурсантам тільки подальших екоуспіхів та еконатхнення для продовження цієї надзвичайно важливої роботи!" - поділився враженнями від участі у роботі конкурсної комісії Полтенко Євген Сергійович, виконавчий директор ГС "Мережа правового розвитку".
З лютого школи Білозерської ОТГ змагалися за право називатися ЕКОШКОЛОЮ – учні та педагоги вчилися сортувати відходи, збирали їх роздільно у спеціально встановлені контейнери, створювали промоційні відеоролики. 

За цей період було зібрано 3350 кг вторинної сировини:
  • учні Надеждівського ЗПЗСО зібрали 2691 кг, 
  • учні Томинобалківського ЗПЗСО зібрали 520 кг, 
  • учні Білозерського наукового ліцею ім.О.Я.Печерського зібрали 92 кг, 
  • учні Білозерського ЗПЗСО №2 ім.Богдана Хмельницького зібрали 32 кг, 
  • учні Білозерського ЗПЗСО №3 зібрали 15кг.

І місце та сертифікат на 4000 гривень здобула Надеждівська школа, яка зібрала найбільшу кількість вторинної сировини – аж 2691 кілограмів, це становить 80% від загальної кількості сировини, зібраної всіма начальними закладами. 


ІІ місце та сертифікат на 3000 гривень виборола Томинобалківська школа.

ІІІ місце та сертифікат на 2000 гривень зайняла команда Білозерського наукового ліцею ім.О.Я.Печерського.


Дописати коментар

0 Коментарі