Чому важливо взаємодіяти з місцевою владою?




Реагування на домашнє насильство (конкретизація дій уповноважених на це органів), порядок взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому. 

18 липня 2019р. ці та інші важливі питання обговорили юристи  громадської організації "Білозерський центр регіонального розвитку" з головою Станіславської ОТГ Желуденко Володимиром

Голова громади зазначив, що взаємодія у вирішенні цих питань є дуже важливою. В сільській місцевості залишаються проблеми з ознайомленням нормативно-правових актів, які регламентують порядок винесення уповноваженими підрозділами органів Національної поліції України термінового заборонного припису стосовно кривдника, який вчинив домашнє насильство, процедуру взяття на профілактичний облік, проведення профілактичної роботи та зняття з профілактичного обліку кривдника з метою недопущення повторного вчинення домашнього насильства, забезпечення контролю за дотриманням кривдником тимчасових обмежень його прав та виконанням обов’язків, покладених на нього у зв’язку з учиненням домашнього насильства.

Тому представники Білозерського офісу Мережі правового розвитку домовились з головою громади провести працівникам сільської ради, місцевим депутатам семінар щодо поглиблення знань у сфері захисту прав жінок та дітей, які опинились в складних сімейних обставинах та ознайомлення з чинним законодавством у цій сфері.

В рамках проекту “Посилення правових можливостей об’єднаних громад у захисті прав дітей та жінок“ також було здійснено юридичні консультації мешканцям громади. Найбільше громадян цікавлять питання соціального захисту, а саме оформлення житлових субсидій на новий опалювальний період, ціна на скраплений газ в новому році, підвищення та перерахунок пенсій.

В приміщенні сільської ради на стенді ГО “Білозерський регіональний центр регіонального розвитку“ розміщено інформаційні буклети та візитки з адресою та контактними телефонами, куди можна звернутись у разі необхідності для вирішення правових питань.




Захід проведено в рамках проекту “Посилення правових можливостей об’єднаних громад у захисті прав дітей та жінок“, за фінансової підтримки Міжнародного фонду “Відродження“.






Дописати коментар

0 Коментарі