Учні Широкобалківської школи дізнались про безпечну поведінку в Інтернеті




Діти не можуть реально оцінювати рівень достовірності й безпеки інформації, що містить Інтернет-простір. На сьогоднішній день підлітки щодня спілкуються в соціальних мережах. Більшість дітей готові поділитися приватною інформацією про себе і свою сім'ю та стають мішенню зловмисників. 

На жаль, багато користувачів не знають про загрози та правила безпеки у Інтернеті. Це може призвести до негативних наслідків. Щоб цього не сталося, потрібно дотримуватися правил безпечної поведінки у мережі.


Саме з цією темою 17 січня 2020 року Широкобалківську ЗПЗСО відвідали представники ГО «Білозерський центр регіонального розвитку». Юристи провели тренінг для учнів 7 – 10 класів з теми: «Безпечна поведінка в інтернеті».

Юрист Білозерського офісу Мережі правового розвитку В'ячеслав Лях розповів дітям основні правила безпечної поведінки в мережі інтернет:
  • Опубліковані фото чи відео в Інтернеті доступні кожному. Зважайте на це. 
  • Не відкривайте файли, які надіслали невідомі вам люди. Ви не можете знати,що насправді міститься у цих файлах – там можуть бути віруси або фото, відео з «агресивним» змістом. 
  • Віртуальні знайомі можуть бути не тими, за кого себе видають.
  • Не відкривати листи електронної пошти, файли або Web-сторінки, отримані від людей, яких ви реально не знаєте або не довіряєте.
  • Ніколи не робіть того, що може коштувати грошей вашій родині, окрім випадків, коли поруч з вами батьки.
Під час тренінгу учасники активно обговорювали ситуації, які з ними траплялись під час перебування в мережі Інтернет. А саме: розголошення персональних даних (прізвище, ім’я, по-батькові, дату народження, дані документів. номери телефонів, домашню адресу, ті інше.), а також розповсюдження фото чи відео матеріалів - що може бути використано шахраями.




Захід проведено в рамках проекту «Безпечні та правоспроможні ОТГ Білозерського району Херсонської області» за фінансової підтримки міжнародного фонду «Відродження».


Дописати коментар

0 Коментарі