Жінки відзначили День Незалежності футбольним турніром

 

15 серпня відбувся відкритий турнір з міні-футболу "Кубок Незалежності-2020" серед аматорських жіночих команд, присвячений Дню Незалежності України.

В турнірі взяли участь 4 команди з Білозерки, Надеждівки та Станіслава, які після парних видовищних матчів розподілили між собою призові місця:

«Білозерські_пантери - І місце

ФК "ENERGY" (Надеждівка) - ІІ місце

ФК «Бригантина» (Станіслав) та ФК "Німфа" (Білозерка) - ІІІ місце.

Організатори відзначили почесними грамотами та медалями кращих гравців турніру: 

"Кращий бомбардир" – Жанна Борисова (#білозерські_пантери) 

"Кращий гравець" – Тарасова Юлія (ФК "Бригантина")

"Кращий захисник" – Швець Анастасія (ФК "НІмфа")

"Кращий воротар" – Дронова Лора ("ФК "ENERGY").

Турнір відбувся за сприяння та підтримки Херсонської обласної асоціації футболу (голова Гордєєв Андрій Анатолійович), Білозерської футбольної ліги (президент Шевейко Сергій Володимирович), громадської організації "Білозерський центр регіонального розвитку" (голова Петренко Елла Євгеніївна), громадської організації «НАД_активні» (голова Маханько Оксана Борисівна), Білозерської школи №2 ім.Б.Хмельницького (директор Фенін Сергій Анатолійович).

«Цей турнір став для мене особисто якимось особливим. Перед грою я не відчувала жадібних очікувань на перемогу (нехай вибачить мене моя команда «Energy»). Але побачивши нових учасників – команду «Бригантина», банер «Футболізуємо Херсонщину», послухавши вітальні та мотивуючі виступи організаторів та гостей (особливо вразили слова Андрія Гордєєва про третій рівень у розвитку футболу – це жіночий футбол), я згадала, як усе починалося… - розповідає Оксана Маханько, капітан команди «Energy» та одна із організаторів турніру. -  У 2019 році надеждівці активно проводили благочинні ярмарки, де збирали кошти на футбольну форму для дітей, танцювальний клас. Місцевий підприємець Новак Олексій додав кошти, яких не вистачало. Форму придбали. Юним футболістам дуже кортіло її обновити. Тому староста села Олександр Івченко разом з місцевим депутатом Геннадієм Маханьком організували дружній матч між батьками та дітьми, який фінансово (у вигляді призів) підтримала директор МКП «Водограй» Ірина Гроза. Серед глядачів була молоденька мама, Ліда Колісніченко, з півторарічною дитинкою. За рік вона стала моєю хорошою подругою. І ось, вболіваючи за дітей, вона випалила фразу: «Я б теж пограла у футбол…» Для мене, як неспортивної дівчинки, це не очікувано, але, як для активістки – це виклик! Далі був пост старости у Фейсбуці, похвальні коментарі і переписка активних громадських діячів Білозерського району Сергія Шевейка, Елли Петренко, ну і моя… Потім перший турнір до Дня Білозерки, де змагалися дві команди (Білозерка та Надеждівка), написаний Еллою проект, виграний грант на форму, турнір «Кубок Дружби», в якому брало участь 4 команди (2 з Білозерки та 2 з Надеждівки), нові знайомства, тренування… І ось МИ – велика родина білозерського жіночого футболу - виконуємо частину благородної місії «Футболізуємо Херсонщину».  Ось так, чи із жарту, чи із ярмарку (зараз уже не розібрати) за підтримки небайдужих людей починаються великі добрі справи.  Тому, шановні українці, не соромтеся висловлювати свої бажання вголос і рухайтеся до реалізації власних мрій. З Днем Незалежності!!!»


«Для нашої команди цей турнір був непростий. Команда вийшла на поле в неповному складі – багато гравчинь вийшли на поле після травм та розтяжок, дехто отримав їх під час гри, - говорить Альона Вдовиченко, капітан «Білозерських пантер». – Тому перемога далася нам значними зусиллями. Дівчата виклалися на всі 200%. Саме їх віра в перемогу, командна гра, підтримка рідних, друзів, дітей та настанови наших тренерів – ось складові нашого успіху. Хочу відмітити, що наші «суперниці» з кожним разом стають все сильнішими. І це круто! Разом з ними ростемо і ми! Ми вдячні усім, хто долучився до організації та проведення турніру. Ми були приємно здивовані подарунку від психологині Інни Корміленко та кафе «Градус»: 4-годинний інтенсив з практичних веселощів "Тімбілдінг-паті" для гравчинь команди – це якраз те, що треба, щоб зміцнити командний дух, краще пізнати одна одну та зарядитися енергією. Дякуємо нашим тренерам Василю Вдовиченку та Олександру Борисову, нашим дітям і чоловікам, друзям і всім вболівальникам, гравчиням з інших команд та організаторам. Це був надзвичайний день!». 

«З кожним чемпіонатом я розумію, що футбол - це невід’ємна частина мого життя. Футбол - це наша маленька територія жіночої незалежності. Ми приходимо на тренування, відкладаємо телефони в сторону і все, для всіх ми недоступні. Я пишаюся, що я капітан команди «Німфа». У нас сильна духом команда, наш тренер Сергій Шевейко, вміє зібрати нас до купи і змотивувати на гру. Наш зірковий час ще попереду, - ділиться враженнями від турніру Анастасія Оверко. - Дякую Еллі Петренко, що зробила такий виклик всім жінкам Білозерського району. Дякую за свято футболу!»


«Часу для підготовки до футбольного турніру у нас практично не було, бо команда народилася спонтанно! П`ять днів тренувань і величезне хвилювання перед грою! Але все вийшло! Неперевершені емоції, приємні, радісні відчуття під час, та після гри! Неймовірна підтримка вболівальників, наших чоловіків, дітей, гравчинь команд-суперниць, - розповідає про участь у турнірі Діна Ференц, капітан команди-дебютанта «Бригантина». - Розпочинати грати у футбол можна не тільки у 18+; 30+, а й в 50+!!! Футбол - це круто! Всім здоров`я та подальших перемог!!! Дякуємо за турнір!!!»


«Краща гравчиня» турніру Тарасова Юлія з «Бригантини» ділиться своїми враженнями від турніру: «Я познайомилась з масою цікавих та працьовитих гравців. Дуже гарне враження про себе залишили всі без винятку тренери та організатори заходу. Безперечно, футбол - надзвичайно цікавий вид спорту, потрібно не мало часу та зусиль прикладати для удосконалення техніки гри. Мені неймовірно сподобалося грати командою, тут є все: боротьба, самовіддача, командний дух. Ось де справжнє БРИГАНТИНСЬКЕ ЄВРО… Загалом мені дуже сподобалось і я з ще більшим натхненням хочу продовжувати навчання».

Більше фотографій з турніру можна переглянути тут: https://www.facebook.com/pg/BilozerkaCenterRegionDevelop/photos/?tab=album&album_id=3182793955148766

Дописати коментар

0 Коментарі