Онлайн-подія «Дівчата в ІТ»: можливості та перспективи для жінок

 


ГО «Білозерський центр регіонального розвитку» в рамках європейської глобальної програми ‘’Meet and Code’’ запрошує учениць 7-11класів шкіл Білозерської громади взяти участь у цікавій та пізнавальній онлайн-події «Дівчата в ІТ»

Мета Meet and Code – показати дітям і молоді віком від 8 до 24 років світ програмування та інформаційних технологій, як із допомогою програмування можна втілити найсміливіші творчі ідеї та як ІТ працюють і впливають на повсякденне життя.

Онлайн подія "Дівчата в ІТ!" - це дві онлайн - Zoom зустрічі 22 та 29 жовтня з цікавими та досвідченими спікерками - айтішницями Катериною Гудименко та Лізою Вовченко, які розкажуть про популярні та затребувані професії у сфері ІТ як в Україні, так і в Європі. Також на учасниць заходів чекатиме онлайн-вікторина з цінними подарунками.   

Участь у заході безкоштовна, але з обов'язковою реєстрацією, відкритою до 20 жовтня.  Також учасниці заходів мають пройти невеличке онлайн опитування "до" та "після" заходу, посилання на які ми надішлемо вже після реєстрації.

Захід №1: Онлайн зустріч “Жіночі професії у сфері ІТ в Україні”

Дата та час: 22 жовтня, 18:00-19:30;

Спікери:  Катерина Гудименко, представниця компанії Netcracker Technology.

Учасники: учениці 7-11 класів

Ви дізнаєтесь про:

•          Популярні та затребувані жіночі професії у сфері ІТ в Україні

•          ВУЗи та освіту

•          можливості для жінок у сфері ІТ

Захід №2: Онлайн зустріч “Жіночі професії у сфері ІТ в Європі” та онлайн-вікторина

Дата та час: 29 жовтня, 18:00 - 19:30

Спікери: Ліза Вовченко, менеджерка з партнерств у системних інтеграторах, яка зараз живе в Європі і почала свій шлях в ІТ в Microsoft, не будучи при цьому випускницею технічних спеціальностей.

Учасники: учениці 7-11 класів

Ви дізнаєтесь про:

• Популярні жіночі професії у сфері ІТ в Європі

• Гендерну (не)рівність в ІТ і як її збалансувати

• Напрямки роботи в ІТ, які дійсно затребувані, а на які не варто витрачати сили на навчання.

Онлайн-вікторина включатиме 15 питань у сфері інформатики та IT та є відкритою для дівчат, що брали участь у двох Zoom зустрічах з фахівчинями. Переможниці (1-3 місця) отримають цінні призи. Для участі в Онлайн - вікторині потрібно мати ще один окремий гаджет (можна смартфон, ноутбук, планшет)  для входу на сайт Kahoot.It

Онлайн-подія "Дівчата в ІТ" проводиться громадською організацією "Білозерський центр регіонального розвитку" спільно з Управлінням освіти, культури, молоді та спорту Білозерської селищної ради у межах ініціативи Meet and Code, що фінансується SAP та Федеральним міністерством внутрішніх справ Німечиини. В Україні Meet and Code впроваджується Ресурсним центром ГУРТ у співпраці з організаціями TechSoup Europe та Haus des Stiftens gGmbH.


Дописати коментар

0 Коментарі