У БІЛОЗЕРЦІ ДІТИ ВЧИТИМУТЬСЯ СТВОРЮВАТИ РОБОТІВ

 


19 жовтня на Білозерського ЗПЗСО ім. О.Я. Печерського стартувала онлайн – подія «Програмування – це цікаво та весело» для учнів 3-6 класів шкіл Білозерської громади.

Вчителі інформатики Олександр Василенко та Анастасія Рожковська підготували 3 онлайн майстер класи в програмі Zoom на тему «Основи конструювання і програмування роботів учнями 3-6 класів» із застосуванням конструктора LEGO Education WeDo 2.0, відеозаписи яких будуть доступні у загальному користуванні на Youtube-каналі громадської організації «Білозерський центр регіонального розвитку».


В рамках міні-проекту для Білозерського ЗПЗСО ім. О.Я. Печерського придбаний конструктор LEGO Education WeDo 2.0 вартістю 9,400 гривень. Тож заняття з інформатики для учнів цього закладу будуть відтепер ще більш цікавими!

«Конструктор LEGO Education WeDo 2.0 – це набір для створення та програмування моделей робототехніки – говорить Олександр Василенко. – Дуже актуально його використовувати в початковій школі, тому що сучасна реформа в освіті та концепція Нової української школи впроваджують інтегроване проєктне навчання з метою формування цілісного уявлення про світ. Інноваційні програми від LEGO Education, допоможуть дітям ефективно оволодіти важливими навичками 21 сторіччя, та підготувати їх до професій майбутнього».

«Принцип роботи полягає в тому, що учні, використовуючи деталі конструктора та спеціальний редактор, візуально створюють початок, середину і кінець своєї історії, – говорить Анастасія Рожковська. – Це допомагає їм одночасно показати і переказати свою розповідь та фантазії на практиці».

У яскравій коробці лежить безліч спеціальних деталей – шківів, шестерень, гумових передач, коліс, елементів зчеплення. Однак, навіть не цей арсенал є тут основним. Серце набору – це програмований блок Смарт Хаб WeDo 2.0, електромотор середнього розміру і два сенсорних датчика нахилу і руху. За допомогою цієї «електронної начинки» можна сконструювати пропоновані в інструкції базові моделі – як приклад початку роботи – і полинути в океан наукових пошуків і дослідів. Також в комплекті є добірка навчальних матеріалів, спеціальні наклейки для сенсорів і лотки для зручності роботи з набором.

Відеопрогравач
00:00
02:08
Попереду на дітей чекають цікаві онлайн-майстер-класи, де вони зможуть ознайомитись з диво-конструктором, подивитись як він працює та створити модель роботехніки.

Захід організовується проводиться громадською організацією "Білозерський центр регіонального розвитку" спільно з Управлінням освіти, культури, молоді та спорту Білозерської селищної ради у межах ініціативи Meet and Code, що фінансується SAP та Федеральним міністерством внутрішніх справ Німечиини. В Україні Meet and Code впроваджується Ресурсним центром ГУРТ у співпраці з організаціями TechSoup Europe та Haus des Stiftens gGmbH.

Катерина Оксенюк

Дописати коментар

0 Коментарі