Старт гуманітарного проєкту “Підтримати, щоб вижити!”

 

Після повномасштабного вторгнення російських військ на територію нашої держави кожну українську родину спіткали труднощі - вимушене переселення, виживання в окупації, гуманітарна криза. Ці проблеми держава не може вирішити самостійно, тому волонтери, громадські та благодійні організації взяли частину цієї важкої ноші на свої плечі. Волонтерство стало однією з основних сфер життя більшості українців, а забезпечення гуманітарних потреб українців - одним з провідних напрямків багатьох громадських організацій.

Частина членів нашої організації стали вимушеними переселенцями, частина наших рідних та знайомих залишилася в окупації. З перших вуст ми знаємо про проблеми, з якими ці люди стикаються щодня. Як громадська організація із перевіреною репутацією, ми шукаємо можливості, щоб хоч трохи допомогти нашим землякам вижити в цей складний час. Продукти харчування, медикаменти, предмети особистої гігієни - це базові потреби, які залишаються незадоволеними у більшості жителів Херсонщини.

“З 1 липня наша команда розпочала роботу над проєктом "Підтримати, щоб вижити!" за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та CARE Deutschland в рамках Грантової гуманітарної програми «Гуманітарна солідарність». Ми радіємо, що серед десятків проєктних заявок конкурсна комісія обрала нашу, - розповідає Олексій Петренко, керівник проєкту. - Наша мета - підтримка у надзвичайних умовах та вирішення гуманітарних потреб вразливих груп серед цивільного населення (родини з дітьми, тяжкохворі) Білозерської, Станіславської та Музиківської громад Херсонської області. Ми плануємо продовжити роботу у гуманітарному напрямку, забезпечуючи родини з дітьми найнеобхіднішими продуктами харчування, а осіб з хронічними та тяжкими хворобами - ліками та предметами гігієни. У теперішніх умовах - це надскладна задача і без партнерів її виконати неможливо, тому ми дуже вдячні нашим партнерам - громадській організації “Екомолодь Херсонщини”, команді волонтерів-медійників Херсон Плюс, представникам органів місцевого самоврядування, ініціативним громадянам, які беруть на себе логістику та звітування за видачу гуманітарної допомоги”.

 


Порядок отримання гуманітарної допомоги в рамках проєкту

Відразу мусимо зазначити, що бюджет проєкту обмежений. На придбання продуктів харчування ми маємо 150 тисяч гривень, на придбання ліків та засобів особистої гігієни - 100 тисяч гривень.

Продукти харчування разом з партнерами ми плануємо доставити в ті населені пункти, де є гостра потреба і де є відповідальні жителі, які готові забезпечити звітування за видачу продуктових наборів.

А заявки на ліки та засоби особистої гігієни ми приймаємо до вичерпання бюджету проєкту через спеціальну форму за цим посиланням: https://forms.gle/EkDoV1fbrcQthuVS6

Ознайомтеся, будь ласка, з умовами безкоштовного отримання ліків та засобів гігієни:

1. Через спеціальну форму заявки приймаються від осіб, що на даний час проживають на території Білозерської, Станіславської та Музиківської громад. Заявки від жителів цих громад, які стали вимушеними переселенцями, теж приймаються, однак вони оброблятимуться у другу чергу.

2. Обов'язковою умовою отримання ліків є надання фото документу, що підтверджує необхідність медикаментозного лікування (виписка з лікарні, направлення лікаря та ін). Ми розуміємо, що в даних умовах ці документи можуть бути відсутні, тому заявки без підтверджуючих документів теж прийматимуться, однак оброблятимуться у другу чергу.

3. Заявки на ліки будуть прийматися до вичерпання бюджету проєкту. Ми повідомимо про припинення збору заявок на сайті організації, а також у приватному повідомленні, якщо не зможемо задовольнити вашу заявку.

Ми розуміємо, що наш проєкт - це як краплина в морі і ми не зможемо підтримати всіх, хто потребує допомоги, тому ми додатково шукаємо партнерств з іншими організаціями, а також закликаємо благодійників підтримати нашу діяльність через кнопку “Підтримати” на нашому сайті! 

Впевнені, що гуртом ми справимося з труднощами!

З вірою в Перемогу та ЗСУ робимо свою справу!

Дописати коментар

0 Коментарі