Продуктові набори отримали жителі Надеждівки, Зорівки та Знам'янки

Першими в рамках проєкту “Підтримати, щоб вижити!” продуктові набори отримали 150 родин з Надеждівки, Зорівки та Знам’янки. Продукти харчування були придбані за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та CARE Deutschland в рамках Грантової гуманітарної програми «Гуманітарна солідарність».

Гуманітарна катастрофа в селах Білозерщини змусила нашу організацію розширити напрямки діяльності та переключитися на пошук можливостей для забезпечення базових потреб наших земляків. Коли за допомогою до нас звернувся староста Олександр Івченко та ініціативні жителі з сусідніх громад, ми вирішили писати проєктну заявку і подавати її на конкурс Міжнародного фонду «Відродження». Ми хотіли допомогти в першу чергу тим селам, куди ще жодного разу не заїжджали волонтери, - розповідає Олексій Петренко, керівник проєкту. - І ось тепер, коли проєкт переміг і отримав фінансування, саме староста Надеждівки, Зорівки та Знам’янки організував доставку продуктових наборів та їх справедливий розподіл серед родин, які потребували цієї підтримки найбільше.

 


7-8 липня відбулася адресна роздача продуктових наборів. Про те, як все це відбулося, розповів на своїй сторінці у фейсбуці староста Олександр Івченко:

Сьогодні 32 комплекта відправили до с.Зорівки, шість - передав в с.Знам’янку, а решту - роздали в Надеждівці. Нагадую, ця допомога для багатодітних сімей, вагітних, людей з вадами, самотнім пенсіонерам.

 



Пан Олександр піклується про людей громади, шукає можливість допомогти та намагається кожного приєднати до процесу розв'язання спільних проблем. Лише разом можна вистояти в такий скрутний час: 
... Я хочу назвати кількох людей - Еллу Петренко, до якої я звернувся 25.05.2022 року за допомогою, та волонтерку Ірину Мєзєнцеву - це дивовижні жінки, які володіють великим серцем, живим розумом і доброю душею. Це по-справжньому глибокі особистості. Саме завдяки їм, наша громада отримала допомогу на 150 сімей. Дуже вдячний Світлані Володимирівні, Наталі Миколаївні та Сергію Петровичу, які загрузили та доставили з міста продукти харчування. 

Команда ГО “Білозерський центр регіонального розвитку” в свою чергу щиро дякує Олександру Івченку за організований процес та стійкість!



Також нагадуємо, що в рамках проєкту триває прийом заявок на ліки та засоби особистої гігієни від людей з інвалідністю та хронічними хворобами. Подати запит можна через гугл форму за цим посиланням: https://forms.gle/EkDoV1fbrcQthuVS6

Ознайомтеся, будь ласка, з умовами безкоштовного отримання ліків та засобів гігієни:

1. Заявки приймаються від осіб, що на даний час проживають на території Білозерської, Станіславської та Музиківської громад. Заявки від жителів цих громад, які стали вимушеними переселенцями, теж приймаються, однак вони оброблятимуться у другу чергу.

2. Обов'язковою умовою отримання ліків є надання фото документу, що підтверджує необхідність медикаментозного лікування (виписка з лікарні, направлення лікаря та ін). Ми розуміємо, що в даних умовах ці документи можуть бути відсутні, тому заявки без підтверджуючих документів теж прийматимуться, однак оброблятимуться у другу чергу.

3. Заявки на ліки будуть прийматися до вичерпання бюджету проєкту. Ми повідомимо про припинення збору заявок на сайті організації, а також у приватному повідомленні, якщо не зможемо задовольнити вашу заявку.

Ми розуміємо, що наш проєкт - це як краплина в морі і ми не зможемо допомогти всім, тому ми додатково шукаємо партнерств з іншими організаціями, а також закликаємо благодійників підтримати нашу діяльність через кнопку “Підтримати” на нашому сайті

Впевнені, що гуртом ми справимося з труднощами!
З вірою в Перемогу та ЗСУ робимо свою справу!


Проєкт "Підтримати, щоб вижити!" впроваджує громадська організація “Білозерський центр регіонального розвитку” у співпраці з громадською організацією “Екомолодь Херсонщини” та командою волонтерів-медійників Херсон Плюс за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та CARE Deutschland в рамках Грантової гуманітарної програми «Гуманітарна солідарність».

Дописати коментар

0 Коментарі