Синергія благодійників для допомоги родинам переселенців


Тисячі українських родин були змушені покинути свої домівки. Тисячі жінок, дітей, людей похилого віку з Херсонщини були змушені втікати від обстрілів та окупаційного режиму. Частина родин виїхала за кордон, частина - роз’їхалася по всіх областях всередині країни.

Однак, ми намагаємося тримати зв'язок із земляками, підтримувати один одного, коли інформацією, порадою, добрим словом, а інколи виходить підтримати благодійною допомогою від наших партнерів - продуктовими наборами, одягом, засобами гігієни.

Зовсім недавно ми познайомилися з вінницьким фондом “Подільська громада”, - розповідає Олексій Петренко, керівник проєкту "Підтримати, щоб вижити!", що впроваджує громадська організація "Білозерський центр регіонального розвитку" у співпраці з громадською організацією “Екомолодь Херсонщини” та командою волонтерів-медійників Херсон Плюс за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та CARE Deutschland в рамках Грантової гуманітарної програми «Гуманітарна солідарність». - Ми розповіли про потреби наших земляків - і тих, які живуть в окупації, і тих, хто став вимушеними переселенцями. Команда фонду відразу, без зайвих слів, відгукнулася на наше звернення і надала засоби особистої гігієни. Для нашої організації це була приємна місія посередника - передати 10 гігієнічних наборів від Fundacja Biedronki родинам переселенців з дітьми та людям похилого віку, а людям з інвалідністю та хронічними хворобами, які залишилися в окупації, - засоби індивідуальної гігієни. Транспортні витрати ми покрили з коштів проєкту "Підтримати, щоб вижити!". Таким чином, завдяки співпраці різних фондів та людей вдалося допомогти тим, хто знаходиться у дуже скрутному становищі.

В результаті співпраці:
  • гігієнічні набори отримали 10 родин переселенців з Херсонщини. Це 38 осіб, з яких 17 дітей, 4 осіб похилого віку та 3 осіб з інвалідністю;
  • 28 упаковок памперсів для дорослих та ліки відправлено жителям Станіславської та Музиківської громад;
  • 20 упаковок памперсів для дорослих, ліки, медичні видаткові матеріали, пральний порошок отримала благодійна організація "Миколаївський центр соціальної реабілітації "Відновлення", де перебувають більше сотні осіб, серед яких тяжкохворі та люди з інвалідністю.

Щиро дякуємо нашим партнерам за співпрацю та довіру!

Впевнені, що гуртом ми справимося з труднощами!

З вірою в Перемогу та ЗСУ робимо свою справу!


Нагадуємо, що в рамках проєкту "Підтримати, щоб вижити!" триває прийом заявок на ліки та засоби особистої гігієни від людей з інвалідністю та хронічними хворобами. Подати запит можна через гугл форму за цим посиланням: https://forms.gle/EkDoV1fbrcQthuVS6

Ознайомтеся, будь ласка, з умовами безкоштовного отримання ліків та засобів гігієни:

1. Заявки приймаються від осіб, що на даний час проживають на території Білозерської, Станіславської та Музиківської громад. Заявки від жителів цих громад, які стали вимушеними переселенцями, теж приймаються, однак вони оброблятимуться у другу чергу.

2. Обов'язковою умовою отримання ліків є надання фото документу, що підтверджує необхідність медикаментозного лікування (виписка з лікарні, направлення лікаря та ін). Ми розуміємо, що в даних умовах ці документи можуть бути відсутні, тому заявки без підтверджуючих документів теж прийматимуться, однак оброблятимуться у другу чергу.

3. Заявки на ліки будуть прийматися до вичерпання бюджету проєкту. Ми повідомимо про припинення збору заявок на сайті організації, а також у приватному повідомленні, якщо не зможемо задовольнити вашу заявку.

Ми розуміємо, що наш проєкт - це як краплина в морі і ми не зможемо допомогти всім, тому ми додатково шукаємо партнерств з іншими організаціями, а також закликаємо благодійників підтримати нашу діяльність через кнопку “Підтримати” на нашому сайті

Дописати коментар

0 Коментарі