Порада для батьків - створіть книгу дитячих супер сил!

 


Уявіть, що ви маленький супер герой. І кожного дня у вас нове випробування. Підкорення гуркітливого ліфта, відкриття невідомого дитячого майданчика чи дослідження небезпечного колючого будяка. Чому б нам не створити комікс про свої пригоди?

Майже в кожної дитини є альбом розвитку досягнення першого року життя. Мало хто продовжує цю традицію, а варто! Так цікаво згадати, коли вперше побачив море або став на ролики, освоїв самокат, прочитав першу книгу, впіймав рибу, навчився плавати та здобув купу інших важливих маленьких перемог.

Це чудова ідея для дітей молодшого шкільного віку та дошкільнят.





В пригоді стануть блокнот, стікери, клей, кольоровий папір та олівці. Фото допоможе зробити комікс ще більш особистим. Вирізайте, клейте, прикрашайте, будьте креативними та сміливими в цій роботі.

Ідеально розпочати створення книги разом з дитиною. Це чудова можливість корисно провести разом час з сином чи донькою, переглянути сімейні цінності та почати будувати плани на майбутнє. Саме в такому спілкуванні можна знайти спільні інтереси та справи, які будуть приносити задоволення кожному члену родини. Також дитина проговорить з батьками свої страхи та переживання, виплесне негативні емоції та розвантажиться. А занотовані досягнення збережуться на довгі роки. Завжди можна знайти привід гордитися собою та повірити у свої супер сили.
"Ідея створення щоденника досягнень корисна для дітей у будь-який час, особливо під час війни. Найкраще, якщо це буде у співпраці з батьками, - коментує психологиня Діброва Лідія. - Ведення щоденників успіху впливає на підвищенню самооцінки, впевненості в собі та мотивації до нових досягнень, підвищення рівня навчальних досягнень. Якщо цей "щоденник успіху" складає дитина разом з батьками, то це формує позитивний авторитет батьків та зміцнює емоційну прив'язаність. Ви краще зможете розуміти потреби та почуття дитини, що закладе міцне підґрунтя ваших стосунків на все майбутнє життя. Варто спробувати такий цікавий та корисний досвід".
Наші діти заслуговують на краще дитинство! Незважаючи на війну навколо, знаходьте час на спільну гру та підтримку своєї малечі. Нехай кожна дитина буде супер героєм, навіть лише для Вас - батьків. І тоді вона зможе з легкістю подолати складні часи.


Цінуйте один одного!
Ми українці й в цьому наша супер сила!


Людмила Старюк,
педагогиня та експертка жіночого клубу #ЩасливаЯ


Матеріал підготовлено спеціально для проєкту «Новий формат роботи жіночого клубу #ЩасливаЯ», який впроваджує громадська організація «Білозерський центр регіонального розвитку» за фінансової підтримки Zagoriy Foundation.


Дописати коментар

0 Коментарі