Допомога для жителів Велетенського, Берегового, Гончарного та Кізомиса

 


З першого червня Укрпошта закрила свої відділення та перестала обслуговувати клієнтів через неможливість забезпечити безпеку працівників на окупованій території. Одночасно перестали отримувати пенсійні виплати громадяни, які отримували їх не на банківські картки, а у поштових відділеннях. У селах Велетенське, Берегове, Кізомис, Гончарне – це понад 500 пенсіонерів. Також через пошту мешканці отримували інші соціальні виплати - дитячі, субсидії.


З самого початку війни пенсії через пошту доходили із затримкою. Процес доставки готівки небезпечний та ризикований як для працівників, так і для отримувачів виплат. Організаційно допомагали сміливці-волонтери. Але незважаючи на всі надзусилля, деякі села по два місяці не отримували пенсії. А зараз у людей взагалі постало питання: «А за що купувати хліб? Як вижити?».

Завдяки зусиллям команди ГО “Білозерського центру регіонального розвитку” та волонтерів-медійників Херсон Плюс в рамках проєкту "Підтримати, щоб вижити!" у липні 100 родин з Велетенського, Берегового, Гончарного та Кізомиса отримали продуктові набори.


Щиро дякуємо за допомогу працівникам місцевих відділень пошти Ларисі та Ірині, які допомогли визначити перелік людей, які отримують пенсії через поштові відділення та найбільше потребують допомоги. Це одинокі пенсіонери, люди з інвалідністю, прикуті до візка, багатодітні родини, сім'ї з дітьми з інвалідністю та матусі, які виховують діточок самі.

“З більшістю цих людей я познайомився у березні, коли організовували доставку молока, кисломолочних продуктів, птиці з Чорнобаївської птахофабрики. Коли розвозив безкоштовний хліб у час, коли не було проїзду до Білозерки. А також, коли допомагав доїзду поштового автомобіля з пенсіями до наших сіл, інформував людей про час видачі пенсій, організовував черги, щоб люди не приходили о 5-6 ранку, не штовхалися і не лаялися. Усі були налякані і в паніці. Люди, які отримали продукти від донорів, - не випадкові, а ті, хто потребує реальної підтримки та участі” - коментує Артем, житель Велетенського.

Пакунки з продуктами зовсім невеликі, але містять базові та поживні продукти - олію, цукор, макаронні вироби, муку, рис та інші види круп. Паралельно з продуктовими наборами місцеві волонтери доставили в населені пункти підгузки для дорослих, засоби особистої гігієни та ліки для важкохворих.

"Просимо кожного, хто читає наші звіти про нашу роботу чи інших волонтерських об'єднань, долучатись до підтримки людей на окупованих територіях, - закликає Олексій Петренко, керівник проєкту. - Це наші люди, які стали заручниками війни. Немає маленької підтримки, важливі навіть маленькі внески в 100, 50 чи 10 гривень".

“Дуже непросто збирати кошти на підтримку пенсіонерів продуктами. Але так само важко, коли тебе зустрічають люди із сльозами. А в цих очах лише одне запитання: «Коли ПЕРЕМОГА?». Важко пояснити, як люди стають одинокими, отримують інвалідність чи виховують багато діток. Але всі вони, усі вони просять про одне і те саме: «Поверніть нам наше МИРНЕ життя!!." - коментує Артем.

Недарма ризикують наші місцеві волонтери, недарма ми передаємо гуманітарні пакунки з Вінниці на Херсонщину та ночами розкладаємо медикаменти, недарма шукаємо додаткове фінансування. Читаємо відгуки та розуміємо, що навіть наші маленькі дії важливі і саме вони складаються у великий рух до Перемоги України.

“Допомога наразі дуже потрібна і важлива в цей нелегкий для всіх людей час. Звісно, без цієї підтримки (продукти та ліки) нам не витримати, бо нема ні роботи, ні коштів. Дуже вдячні Вам за вашу нелегку працю і підтримку. Маємо надію, що і надалі, поки так важко, буде підтримка для всіх людей” - Ксенія, багатодітна мати.

“Дякуємо Вам, що в такий складний час допомагаєте нам дуже потрібними для життя продуктовими наборами. Сил Вам та витримки! Скорішої нам всім перемоги!” - Юлія, сама виховує дитину.

“Велике дякую за вашу допомогу нашій сім'ї. Це дуже велика підтримка. Ми і далі потребуємо дитячі підгузники розмір 2, вологі серветки для малят, пральний порошок, дитячі суміші “Малятко” від 0-6 місяців” - Людмила, багатодітна мати.



Друзі, ми щасливі, що хоч трошки змогли вам допомогти.
Ми про вас пам’ятаємо і пам'ятає вся вільна Україна!
До скорої зустрічі!


Проєкт "Підтримати, щоб вижити!" впроваджує громадська організація “Білозерський центр регіонального розвитку” у співпраці з громадською організацією “Екомолодь Херсонщини” та командою волонтерів-медійників Херсон Плюс за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та CARE Deutschland в рамках Грантової гуманітарної програми «Гуманітарна солідарність».

Дописати коментар

0 Коментарі