Друзі наших друзів - це наші друзі!



У темні часи видно світлих людей. Це прислів'я ми перевірили особисто і з впевненістю можемо стверджувати, що так воно і є. Коли біда приходить в дім, то першими на допомогу приходять наші рідні, друзі, однокласники, колеги. Навіть, якщо до того ми не так часто спілкувалися.

З 24 лютого не було і дня, коли б ми не отримували повідомлення від наших колег з усіх куточків України, з якими ми захищали права людей, впроваджували інструменти участі громадян, проводили різноманітні заходи. “Як ви? Чим ми можемо вам допомогти? Приїжджайте до нас, двері нашого дому завжди для вас відкриті!” - ці короткі повідомлення придавали силу та вселяли надію, що разом ми справимося з цією бідою.

Настав час, коли партнерства та коаліції перевірялися на стійкість, людяність та життєздатність. Робочий чат громадського партнерства “За прозорі місцеві бюджети!”, де експерти обговорювали питання щодо впровадження антикорупційних інструментів та практик доброчесності в громадах, перетворився у по-сімейному затишне коло. Кожен ранок починався з переклички та підбадьорливих слів підтримки. Усі разом ми шукали можливості для допомоги один одному та громадам і людям, з якими ми працювали.

 “У березні більшість громад Херсонщини опинилася під окупацією, поступово вона підступала і до громад, в яких живуть члени нашої організації, - Музиківської, Білозерської, Станіславської. Вже тоді було зрозуміло, що гуманітарна криза насувається на наші села, - згадує Елла Петренко, голова організації. - І саме тоді нам на допомогу прийшли наші добрі друзі по громадському партнерству - Микола та Марія Орлови. Мало того, що вони люб'язно запрошували нас виїжджати на Здолбунівщину, вони нас познайомили та рекомендували своїм друзям-волонтерам. Так ми познайомилися з Людмилою Іваненко та міжнародною гуманітарною організацією Plain Compassion Crisis Response. Так почалася наша заочна дружба - на жаль, нам поки ще не випало нагоди зустрітися і обійнятися, подякувати за незліченну допомогу від імені херсонців!


У березні, коли дорога на Миколаїв ще була відкрита, від Plain Compassion Crisis Response нам вдалося завезти в Станіславську громаду продукти харчування, засоби гігієни та ліки, загальною вагою до 10 тонн. Тоді разом з волонтерами ми справедливо розподілили її між малозабезпеченими жителями сел Станіслав, Олександрівка, Широка Балка та Софіївка.


З тих пір Людмила, як координаторка Plain Compassion Crisis Response, завжди відгукується на наші прохання про допомогу херсонцям. Як тільки випадає можливість завезти допомогу в Херсон, Людмила реагує на запити і допомагає, а наші партнери - команда волонтерів-медійників Херсон Плюс - доставляють її до тих, хто знаходиться у скруті. 

Майже щотижня волонтери Plain Compassion Crisis Response збирають та передають для херсонців посилки - продукти харчування, засоби гігієни для дорослих та дітей, ліки. Немає слів, якими можна було б виразити вдячність та захоплення самовідданістю, добротою і щирістю Людмили та членів її команди! 

Сотні дорослих та дітей отримали життєво необхідну допомогу, а з нею віру та надію! 
Дякуємо вам за підтримку!

Дописати коментар

0 Коментарі