У квітні мобільна бригада відвідала 6 сіл деокупованої частини Херсонської області



Жителі сіл Федорівка, Станіслав, Широка Балка, Східне, Загорянівка та Киселівка у квітні отримали допомогу від фахівців мобільної бригади.

За наданням юридичної консультації звернулось 24 особи. Сільських жителів, які пережили окупацію, найбільше турбують наступні питання:

🔹Зміни в пенсійному законодавстві. В першу чергу це призначення пенсій з дня настання права на неї незалежно від дати звернення в період дії воєнного стану. Детальна консультація з цього питання, підготовлена нашою юристкою Антоніною Тищенко вже на інформаційному порталі Білозерка.Інфо.
🔹Оформлення виплати допомоги у зв’язку з народженням дитини за кордоном.
🔹Отримання компенсації за пошкоджене майно.
🔹Зняття з реєстрації з зареєстрованого місця проживання за заявою власника житла, без звернення до суду, осіб які не є членами родини.
🔹Оформлення компенсації по догляду за особою 80-річного віку.
🔹Отримання свідоцтва про народження дітей, які народились поза закладом охорони здоров’я і на даний час не зареєстровані.
🔹Відкриття спадкових справ, відмови від прийняття спадщини на користь інших спадкоємців та інші.

Про регулярні виїзди нашої мобільної групи жителі сіл уже знають, впізнають спеціалістів та не соромляться звертатися за порадами. Пані Валентина зі Східного, постійна учасниця психологічних заходів, відверто визнає, що їй важко далась окупація в психологічному плані - з’явилась тривожність та страх. Цього разу пані Валентина звернулась за роз’ясненнями до юриста щодо отримання свідоцтва про смерть своєї сестри.

«Дуже вдячна вам за вашу роботу, за те, що пояснюєте, як крок за кроком розв'язати проблемні питання. Зараз навіть досить прості завдання з оформлення документів для мене виявляються дуже складними. Не знаю, чи це мій психологічний стан впливає чи ще не налаштованість всіх бюрократичних процесів на деокупованих територіях» - дякує пані Валентина.

«Ваша допомога для мене дуже важлива! Дякую, що роз’яснили, здавалось, банальні речі. Також мене радує, що люди не сидять по хатах у своїх проблемах, а таки наважуються зробити перший крок та отримати базову консультацію, не виїжджаючи з села. Відчувається, що навіть конфліктів в селі наче стало менше, бо в юридичних питаннях ти вже розумієш план дій, а не лише відчуваєш безсилля. Вдячна вам за допомогу та ту роботу, яку ви робите для людей» - пані Надія зі Східного.

Разом з юристом працює психологиня Інна Корміленко. В неї великий досвід роботи з жінками та дітьми у різних кризових станах. Зараз це основна цільова аудиторія під час виїздів мобільної бригади.

Стосунки з дітьми - одне з актуальних питань, з яким звертаються люди. Навіть, якщо дітям вже за 18, 30, 40 чи більше. Деякі батьки сприймають вже дорослу людину, як дитину, яку треба плекати і опікуватися. Чому так стається? Чому любов може стати пасткою для вашої дитини? У яких випадках вона може бути тягарем чи руйнівною силою?

“Сепарація – це природній поступовий процес психологічного та фізичного відокремлення дитини від батьків. Може бути два шляхи порушення цього процесу.

Перший, коли діти не живуть незалежно, не мають право на свої бажання, не відчувають своїх та чужих кордонів. Одним словом не беруть відповідальності за свої рішення, дії та вчинки. Другий, коли батьки не можуть "розрізати пуповину" і відпустити свою дитину у самостійне життя. Але варто розуміти, що сепарація — це зрілість і самостійність в емоційному сенсі, на рівні цінностей, кордонів, побуту” - розповідає психологиня Інна Корміленко.

З цими питаннями можна розібратися у кабінеті психолога чи під час виїзду мобільної бригади, зрозуміти причини таких ситуацій та побачити шляхи розв'язання. Тож звертайтесь до наших спеціалістів та слідкуйте за графіком виїздів на нашому сайті.
 

 

 
🟩Ця публікація була підготовлена в рамках проєкту «Допомога та захист прав жителів п’яти деокупованих громад Херсонщини», який впроваджує громадська організація «Білозерський центр регіонального розвитку» за фінансової підтримки Європейського Союзу, Нідерландського Гельсінського Комітету, МГО “Людина в біді” та Паризького центру громадянського суспільства. Її зміст є виключною відповідальністю ГО «Білозерський центр регіонального розвитку» і не обов’язково відображає погляди Європейського Союзу.

Дописати коментар

0 Коментарі