Як пройшло літо в Просторі дружньому до дітей в Музиківській громаді?

 
Промайнуло літо! Але активності в нашому Просторі дружньому до дітей не завершуються. Готуємося до стабілізації шкільного розкладу та підлаштовуємося під нього.

Команда фасилітаторів Музиківської громади почала працювати в екстремальних умовах. Укриття, яке заплановане для довготривалого проєкту ще на стадії ремонту. Воно запуститься не раніше жовтня. Але заходи за програмою Team Up вже розпочали. До своїх безпечних приміщень нас запросила Крута Людмила Анатоліївна, якій безмежно вдячні, як команда ГО “Білозерський центр регіонального розвитку”, так і Save the Children. В цьому тимчасовому прихистку мало місця, щоб Простір розправив плечі та запрацював на повну, але фасилітатори намагаються максимально адаптувати програму під умови та виклики.

За серпень придбали та доставили частину необхідного обладнання для Простору:
🔹лавки та стільці,
🔹пуфи та полиці,
🔹дошку та фліпчарт,
🔹сухий басейн та вігвам,
🔹ігровий лабіринт та мольберт,
🔹м’ячі та обручі,
🔹пазли та конструктор,
🔹м’яке покриття для зони відпочинку та ширми,
🔹вентилятори тощо.

“Маленькі учасники заходів з радістю біжать на зустріч з фасилітаторами і більшість вже навіть запам'ятали це сучасне слово. Приємно спостерігати, як зростають наші фахівці, як підбирають потрібні вправи, як загладжують дрібні конфлікти та підштовхують учасників пізнавати нове” - розповідає супервайзерка Тетяна.

Наразі в Просторі діють дві різновікові групи - 6-11 років та 12-17 років. Поступово кількість охочих росте навіть без активного запрошення - діти скучили за живим спілкуванням та іграми. А програма Team Up спеціально розроблена Save the Children, UNICEF та War Child для задоволення нагальних психосоціальних потреб дітей через спільні рухливі ігри.

Наостанок зібрали підбірку яскравих літніх фото з заходів Простору, якою з радістю ділимося. І тримаємо кулачки, щоб осінь була яскравою на подію, позитивні емоції та безпечною для кожного.



 

 





Мобільна бригада фасилітаторів поки не працює через безпекову ситуацію в Чорнобаївській та Білозерській громадах, тож ми узгоджуємо безпечні локації і пізніше обов’язково сповістимо про результати.

🟦Створення Простору дружнього до дітей відбувається в рамках проєкту, який реалізує команда ГО «Білозерський центр регіонального розвитку» за фінансової підтримки міжнародної організації Save the children.

Дописати коментар

0 Коментарі