Психологічна арттерапія для федорівців


Цього четверга психологиня Інна Корміленко консультувала у Федорівці. Приїхали традиційно анонсовано. Цього разу виїзд спеціалістів ГО “Білозерський центр регіонального розвитку” збігся з видачею гуманітарної допомоги в місцевому волонтерському центрі. Здавалось, що люди не знайдуть хвилинку на спілкування з нашою психологинею за приватними розмовами в черзі та отриманням пакунків.

Але ініціативу проявили місцеві жінки: “Що ви нам цікавого привезли цього разу?” Досить швидко сформувалась група - були присутні і вже добре знайомі учасниці, і новенькі. Обрали актуальну для кожної тему - працювали із страхами змін через арттерапію.

“Як наважитися на зміни? Як побороти страх майбутнього? Такий запит був сьогодні від жінок у Федорівці. Зміни відбудуться там, де люди вже не можуть жити, як жили! Навіть, якщо не знають поки що, як і що треба змінити.

Життя динамічне. Воно не стоїть на місці ані хвилини. Кожної секунди щось змінюється. Обставини нейтральні. Важливе ставлення до них і реакція самої людини”
- розпочала зустріч психологиня Інна Корміленко.

Працювали через арттерапію — це напрям у психології, пов’язаний з мистецтвом чи художньою діяльністю. Якщо дуже спрощено, то це лікування мистецтвом. Це може бути не лише малювання, а й ліплення, мозаїка, аплікація, ікебана тощо. Цей метод психотерапії дозволяє з допомогою творчості пережити внутрішні конфлікти, тривогу чи страхи. Арттерапія підходить не лише дітям, а й дорослим. Цей метод є достатньо екологічним, не буде додатково травмувати людину чи форсувати процес.

“Приємно спостерігати за учасницями, як поступово "я не вмію малювати" переросло у "мені хочеться ось тут додати кольору, а тут - домалювати дещо". Так змінюється життя - через маленькі зміни на папірці! Нові лінії - нові нейронні зв'язки - нове бачення ситуації - нова реакція. І як підсумок - новий результат у житті!” - ділиться враженнями психологиня

"Звільнення з роботи - це зупинка і крапка в моєму житті", - сказала учасниця на початку зустрічі.
"Я зрозуміла, що моє звільнення відкрило мені початок нового руху! Тепер є перспективи. Тепер є безмежні можливості! Я сама собі робила обмеження, думаючи, що то - кінець. Виявилося, що початок!"- вже зовсім по іншому говорить вона ж у кінці зустрічі.

Чекайте на виїзди мобільної бригади до ваших населених пунктів та скористайтесь можливістю отримати безкоштовну консультацію.

Вересневий графік виїздів:
  • 12.09 - Розлив та Надеждівка Білозерської громади
  • 14.09 - Музиківка
  • 19.09 - Благодатне та Посад Покровка Чорнобаївської громади
  • 21.09 - Загорянівка та Східне Музиківської громади
  • 26.09 - Чорнобаївка
  • 28.09 - Софіївка Станіславської громади та Томина Балка Білозерської громади

Безкоштовну психологічну консультацію можна отримати за телефоном - (066) 9990142. З фахівцем ви зможете домовитись про зустріч в офісі, під час виїзду або ж пропрацювати вашу ситуацію дистанційно!

Підготувала Людмила Погрібна

🟦 Публікація підготовлена в рамках проєкту “Відновлення надання соціальних послуг у звільнених громадах Херсонської області”, що реалізується ГО “Білозерський центр регіонального розвитку” за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Зміст публікації є виключною відповідальністю ГО «Білозерський центр регіонального розвитку» і не обов’язково відображає погляди партнерів.

Дописати коментар

0 Коментарі