Наша команда презентувала новий проєкт представникам Білозерської громади

 

26 грудня відбулася робоча онлайн-зустріч команди ГО «Білозерський центр регіонального розвитку» з представниками/-цями Білозерської громади, яка є одним із партнерів у новому проєкті, націленому на психологічну та юридичну підтримку постраждалого населення. Цей проєкт стартував вже з початку грудня минулого року. До зустрічі приєдналися керівники навчальних закладів та інші зацікавлені представники/-ці громади. Нагадаємо, що в обраних закладах освіти та культури партнерських громад буде створено осередки психологічної та правової підтримки, де психологиня та юристка зможуть надавати безкоштовні консультації та проводити групові заходи з самодопомоги.

Керівниця проєкту Катерина Оксенюк розповіла учасникам та учасницям про складові проєкту, представила команду та етапи реалізації. З більшістю членкинь команди громада вже всім знайома.

Юристка Антоніна Тищенко теж працює в організації вже близько року. За цей час вона надала сотні консультацій та познайомилась із безліччю людей. Телефон гарячої лінії, з яким вона працює в офісі, не замовкає ні на секунду.

Психологиня Інна Корміленко має великий досвід консультування, проведення групових заходів для жінок та тренінгів для молоді. У складі мобільної бригади ГО «Білозерський центр регіонального розвитку» деокуповані громади вона відвідує ще з січня 2023 року. Відповідно вже має велику клієнтську базу та промоцію своїх послуг від вдячних клієнтів. Мешканці та мешканки громад зможуть отримати також безкоштовну психологічну допомогу дистанційно – в телефонному режимі або по відеозв'язку. Онлайн-консультування є важливою складовою проєкту. Адже воно є більш безпечним та зручним. За неможливістю людини підключитися з дому у пригоді стане обладнання, яке буде закуплено для осередків.

Представники/-ці освітніх закладів розповіли про безпекову ситуацію в селах, наявність укриттів та їх стан. Окремо проговорили потреби місцевих жителів у послугах, які заплановано надавати в рамках проєкту.

«Дуже потрібна робота з дітьми. Особливо з тими, хто пережив окупацію. У декого навіть міміка змінилася – це відбитки війни. Тут потрібна послідовна та системна робота. Можливо після роботи з психологинями організації діти отримають не лише консультацію, а й план для батьків, що робити далі та до якого спеціаліста звернутися для вирішення проблем», – розповідає Світлана Стрілецька, директорка Правдинського ліцею.
«Наше завдання, як керівників та представників громади, вийти за межі свого закладу і перетворитися на освітній, психологічний та правовий центр. Тут потрібно не лише наказом вирішувати питання, а добровільно. В нашому житті зараз дуже багато волонтерства, тож і цей проєкт про це, про підтримку та взаємодопомогу», – поділилася своєю мотивацією Лариса Рибачук, директорка Миролюбівського ліцею.
Ініціативу «Заклади культури в деокупованих громадах Херсонщини як осередки психологічної та правової підтримки мешканців» впроваджує ГО «Білозерський центр регіонального розвитку» за сприянням Програми розвитку ООН в Україні за фінансової підтримки Уряду Данії, наданої в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру.

Скрін зроблений Погрібною Л.С.

Дописати коментар

0 Коментарі