На Херсонщині батьки долучилися до курсу з Позитивного батьківства



Вже понад пів року наша організація проводить заходи для дітей та дорослих у партнерстві з Save the Children за підтримки ЄС. Кваліфіковані фасилітатори “Простору, дружнього до дітей” та мобільної бригади впроваджують цікаві програми для дітей та підлітків, такі як Team UP, HEART, Life Skills, “Я підтримую друзів”, які допомагають учасникам впоратися зі стресом, агресією, налагодити комунікацію з однолітками, завести друзів, отримати психосоціальну підтримку.

Для дорослих та батьків у січні цього року розпочався курс “Позитивне батьківство”. Його мета полягає в тому, щоб підтримати батьків у вихованні чи опіці дітей, допомогти їм знайти спільну мову зі своїми дітьми, налагодити дружню атмосферу в родині, навчити підтримувати дітей відповідно до їхніх потреб, створити безпечні та комфортні умови для обміну досвідом між однодумцями.

Наші інформаційні зустрічі відбуваються в безпечних приміщеннях для всіх бажаючих. Фасилітатори пройшли вже безліч навчань, тож крім власного досвіду освоїли сучасні навчальні методології. Вони знають як супроводжувати групу, підштовхнути до участі у дискусіях, розставити акценти в теоретичному матеріалі та не заважати обміну досвідом між учасниками.

“Батьки охоче долучаються до курсу, - говорить Альона Байдалюк, фасилітаторка простору, дружнього до дітей. - Обговорюють питання про потреби дітей, які є основою їх розвитку. Багато часу приділяємо розмові про труднощі батьківства та способи реагування на виклики. Батьки виконують різні практичні вправи, які допомогли зрозуміти, як можна захистити дітей від заподіяння шкоди та небезпеки в суспільстві та в сім‘ї. Учасники “випустили назовні” свої почуття і тепер з новими знаннями та силами шукатимуть позитив в такому непростому процесі, як батьківство!”



Одна з учасниць розповіла, що із задоволенням виконала одне з домашніх завдань «Позитивного батьківства» - приділити час на активне спілкування з дітьми, розпитати їх про звичайні справи та вислухати всі розповіді. Спочатку діти були спантеличені поведінкою мами, її увагою і не розуміли чому вона себе не поводить, як завжди. Але протягом тижня вони вже не реагували так, а жваво включилися в нові сімейні традиції. Молода жінка зазначила, що через домашню рутину та брак часу, вона недостатньо приділяла уваги своїм дітям, але це виявилось дуже просто виправити, обійняти своїх дітей та виразити свою любов до них. Такі маленькі дії це дуже добре вплинуло на її дітей.

Один з наших тренінгів інша вже досвідчена матуся підсумувала наступними словами: "Батьківство - це наука. Її потрібно вивчати у всіх навчальних закладах. Не лише у педагогічних. Виховання дітей перш за все починається у родині, тому саме батьків варто вчити і виховувати позитивне ставлення до батьківства!" Ми підтримуємо кожне слово та продовжуємо свою освітню місію!

 

“Батьки, які пройшли навчання за програмою «Позитивне батьківство» вже добре усвідомлюють, що дитина має бути дитиною: непосидючою, активною, неслухняною, безпосередньою і щирою. У кожному етапі розвитку дітей є свої особливості, які ми, дорослі, маємо враховувати, щоб наше спілкування з найдорожчими було у задоволення” - говорить фасилітаторка Інна Шпилєвая.

На сьогодні вже 40 батьків повністю пройшли курс з Позитивного батьківства, тож ми формуємо нові групи! Тож слідкуйте за оголошеннями в місцевих групах, пишіть нам в приватні повідомлення та долучайтесь до батьків, які знаходять спільну мову з власними дітьми.



Дописати коментар

0 Коментарі