Гуманітарна допомога для незламних херсонців



У січні-лютому наша команда у партнерстві з Міжнародною гуманітарною організацією Acted за фінансової підтримки Гуманітарного фонду для України закупила й видала 179 гуманітарних наборів вразливим категоріям жителів Херсона, які страждають від постійних обстрілів. До складу набору входить ковдра, термос і ліхтар з повербанком. Цей набір допоможе трохи зігрітися та організувати свій побут при регулярних пошкодженнях мереж.

Наші волонтери поспілкувались з Наталею Місеч, херсонкою, яка продовжує жити в постійно обстрілюваному місті. Навіть ця невелика розмова супроводжувалась звуками вибухів. Наталя дуже допомогла з організацією безпечної видачі допомоги, адже знає кожного “пільговика” у своєму кварталі.

“Моя мама 25 років була квартальною в Херсоні, я вже 26-й рік квартальна. Живемо понад річкою. Мені в Херсоні подобається все, як ми жили до великої війни! Я весь час в суспільному житті. Ми пережили окупацію. Зараз живемо під щоденними обстрілами, а обстріли бувають що п'ятнадцять хвилин. Мій будинок розташований за 12 метрів від води (правого берегу Дніпра), в зоні близького обстрілу. Часті обстріли у нас. Скажу так - постійні. Вдень і вночі.

Які у нас труднощі? У нас зараз завжди труднощі. Генератора нам би. Часто немає світла, люди в холоді. Хотілося би брикетів, дров.

Сьогодні ми отримали гуманітарну допомогу від міжнародної організації Актед і вашої організації - ліхтар з повербанком - це дуже добре! Люди будуть заряджати (пристрої). Я не буду хвилюватися.Термос. Це дуже добре! Чай теж не завадить (сміється). Ну а ковдра - це взагалі чудово! Саме головне це те, що про нас пам'ятають! За нас турбуються і до нас завжди готові прийти на допомогу.

Ми всі дуже вдячні всім волонтерам і вам за ту допомогу, яку ви для нас робите! Тому, що нам тут жити дуже важко. І тому, коли ми отримуємо від вас допомогу це варте дорогого! Дорогого. Люди дуже вдячні! В мене на кварталі на сьогодні 200 будинків, але з них у 126-ти - це люди, які є. Це люди, які були підтоплені, які були обстріляні й пошкоджені будинки. Це люди з інвалідністю І, ІІ групи, це діти з інвалідністю. За допомогу дуже-дуже вам дякуємо!”

Наталя під час розмови дивує своїм позитивом і планами на майбутнє - відремонтувати дорогу, зберегти сквер та допомогти людям. Наша команда продовжує працювати, щоб допомогти постраждалому населенню Херсонщини.

Цей проєкт виконується ГО «Білозерський центр регіонального розвитку» у партнерстві з Аcted та фінансується Гуманітарним фондом для України

 



Дописати коментар

0 Коментарі