Запрацював Ресурсний центр для НУО


16 лютого у Білозерській громаді відбулося відкриття Регіонального ресурсного центру, в якому взяли участь місцеві активісти, волонтери, освітяни та представники влади.

В Білозерці регіональний ресурсний центр запрацював як фізичний хаб на базі нашої організації для аналітичного збору даних, посилення організаційної спроможності новостворених НУО або ініціативних груп, їх технічної підтримки, безпекової допомоги, кризової комунікації, психосоціальної та правової підтримки членів організації та волонтерів, співпраці з владою та міжнародними організаціями.

"Допомога активним людям та ініціативним групам завжди було пріоритетом ГО "Білозерський центр регіонального розвитку". Зараз бачимо величезну потребу в підтримці активістів, тому відразу погодились на пропозицію Одеської обласної організації ВГО «Комітет виборців України» про запуск Ресурсного центру в Білозерській громаді", - розповідає менеджерка організації Катерина Оксенюк.

«Поява ресурсного центру в нашій громаді є позитивним фактором та відкриває можливості для ініціативних груп та новостворених організацій. Сьогодні ми багато чого робимо у напрямку відновлення громади. Нам не вистачає активних людей, які б долучалися до процесів в громаді, брали участь у її відновленні, впроваджували різноманітні проєкти та ідеї. Подібний центр може стати потужним поштовхом для новачків, де вони зможуть отримати фахову підтримку, розуміння громадської діяльності як такової, отримати новий досвід та знання, долучитися до відбудови нашого регіону», - говорить Олексій Журавленко, заступник начальника Білозерської ВА.

Окрім фізичного простору та аналітичних напрямків роботи, регіональні ресурсні центри працюватимуть як навчальні платформи підтримки місцевого неурядового сектору з активним мережуванням учасників та розробкою інструментів регіональної та міжрегіональної співпраці. Зокрема, на базі ресурсних центрів, найближчим часом буде проведено комплексну навчально-практичну програму для представників місцевих громадських/благодійних організацій, ініціативних груп та волонтерських спільнот. Навчальний компонент програми включатиме проведення серії з трьох тренінгів з тем фандрайзингу, управління проєктами, комунікації та стандартів доброчесності для НУО. Менторський компонент включатиме експертний супровід для зацікавлених організацій-учасників тренінгу з підготовки внутрішніх документів з організаційного розвитку та їх практичного впровадження в організації.

«Я вже є частиною громадської організації і я в захваті від цього, - говорить Діана Селецька, волонтерка та громадська активістка. - Я працюю з дітьми, відвідую різноманітні тренінги та сесії, беру участь в навчальних поїздках, де я знайомлюся з новими цікавими людьми, отримую нові знання та досвід. Я маю вже багато ідей та планів, які б я хотіла втілити в нашому селищі. Це так класно, коли поруч є однодумці, є досвідчені фахівці, з якими сміливо можна рухатися далі та бути корисною свої громаді».

«Мені дуже близька громадська діяльність. До повномасштабного вторгнення я був членом громадської організації, реалізовував власні міні проєкти, брав участь у різноманітних заходах. Для мене це був цінний досвід, нові можливості та потужне підґрунтя для подальшої діяльності. Подібний центр просто необхідний нашій громаді, адже тут громадські активісти та ініціативні групи перетворюються в потужні організації та спільноти. Для новачків завжди важливо мати підтримку на початковому етапі. БЦРР якраз та організація, яка може надихнути, підтримати, вмотивувати рухатись далі. Вони завжди відкриті та готові допомогти. Знаю на власному досвіді. Зараз ми вже партнери та впроваджуємо цікаві проєкти разом. Сподіваюся, що в найближчому майбутньому наша громада поповниться новими активістами та новоствореними НУО», - говорить Олександр Василенко, начальник Управління освіти, культури, молоді та спорту Білозерської селищної ради.

Для отримання правової, інформаційної та експертної допомоги з питань діяльності неурядових організацій та громадських активістів звертайтеся до фахівців Регіонального ресурсного центру для неурядового сектору, який працює на базі ГО «Білозерський центр регіонального розвитку». Контакти для інформації про діяльність та послуги ресурсного центру для неурядових організацій: Катерина Оксенюк, тел. 0950874860, електронна пошта bilozerka.center@gmail.com



Регіональні ресурсні центри для підтримки місцевих неурядових організацій, громадських ініціатив та волонтерських спільнот створені та працюють як інституційні осередки розбудови неурядового сектору та підтримки соціальної згуртованості на місцевому та регіональному рівні, в рамках партнерської ініціативи «Підтримка неурядового сектору Півдня України задля відновлення громад та регіону», яка впроваджується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України».

Дописати коментар

0 Коментарі