У лютому розпочалася серія онлайн тренінгів для команди нашого гуманітарного штабу


Гуманітарний напрямок діяльності ГО “Білозерський центр регіонального розвитку” розпочався з самого початку повно масштабного вторгнення. Здається, що це був не наш вибір, а вимога часу та аномальної ситуації в якій ми опинилися. Тоді починали більше інтуїтивно, не думаючи про стандарти надання гуманітарної допомоги, просто шукали можливості і намагались підтримати кожного потребуючого.

Після майже двох років щоденної роботи в гуманітарній сфері, розуміємо, що нам потрібно переходити на професійний рівень. Тому запланували серію тренінгів для волонтерів та членів команди. 16 лютого відбувся перший такий тренінг - “Основні принципи та стандарти гуманітарної допомоги. Система координації гуманітарної допомоги. Підготовка до роботи в гуманітарній допомозі” від харизматичної тренерки Марії Теслюк.

Швидко пролетіли чотири години спілкування, обміном досвіду та узагальнення знань. Більшість інформації наші волонтери та волонтерки вже знали за два роки нашої “вимушеної” гуманітарної роботи.

Гуманність, неупередженість, нейтралітет та незалежність - основні принципи, які ми використовуємо у своїй роботі, але плануємо проговорити та запровадити чіткі процедури при видачі гуманітарної допомоги, зборі пропозицій та плануванні нових проєктів.

“Хочемо робити все правильно, логічно та зрозуміло. Лише з таким підходом ми уникнемо конфліктів та досягнемо результатів. Дуже дякуємо тренерці за зрозумілі приклади та розбір всіх дев’яти зобов'язань та критеріїв якості. Приємно, що більшість стандартів вже впроваджені в нашій щоденній діяльності”, - розповідає менеджерка проєктів Катерина Оксенюк.

🟦Діяльність гуманітарного штабу ГО “Білозерський центр регіонального розвитку” підтримується Isar Ednannia у межах проєкту Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства, що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку.

Дописати коментар

0 Коментарі