Книги для дітей, художня література, нонфікшн, збірки віршів, настільні ігри – усе це відтепер у пунктах незламності Білозерщини!

  

Команда ГО “Білозерський центр регіонального розвитку” долучилась до проєкту “Читальня”. З нашою допомогою 29 пунктів незламності та укриттів в Білозерській, Музиківській, Дар’ївській, Станіславській та Чорнобаївській громадах отримали полиці з книгами й настільними іграми. Тепер у будь-якій ситуації відвідувачі можуть знайти тут не лише фізичний, а й психологічний сховок.

Автори проєкту Форум видавців своєю ініціативою відсилають нас до читалень Товариства «Просвіта», які були місцями обміну новинами та культурними практиками. І зараз вони повертаються в різні куточки України, як символ культурного опору й розвитку попри повномасштабне вторгнення та постійні обстріли.

Корисні пакунки вже дістались своїх просторів, а книжки знайшли своїх читачів. Кожна локація отримала 13 настільних ігор, 78 різноманітних книжок та зручний стелаж. Марія Матіос, Софія Андрухович, Андрій Кокотюха, Сергій Жадан, Джордж Орвелл, Оксана Забужко та багато інших авторів вже чекають вас в безпечних місцях вашого рідного села!

💬“Раді долучитись до такого масштабного проєкту! Приємно розуміти, що в Запорізькій, Київській, Миколаївській, Херсонській та Харківській областях люди в пунктах незламності та укриттях читатимуть книжки українською та обговорюватимуть важливі думки. Для мене це не лише про освіту та читання, а про об’єднання України спільними цінностями та сенсами! Поезія, проза, артбуки, настільні ігри, комікси - в наборах дуже багато яскравих продуктів на будь-який вік та смак”, - говорить Катерина Оксенюк, менеджерка проєктів ГО “Білозерський центр регіонального розвитку”

Читайте, обмінюйтесь думками та діліться з нами своїми відгуками про улюблену книжку зі стелажа “Читальні”!

🟩Проєкт «Читальня» реалізується ГО «Форум видавців» за підтримки проєкту Агентства США з міжнародного розвитку USAID «Зміцнення громадської довіри (UCBI)» у партнерстві з Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України


Дописати коментар

0 Коментарі