Команда БЦРР напрацювала стратегічний план на наступні три роки



💟За всю багаторічну історію #БЦРР ми стратегували всього двічі: вперше, бо це було модно, цікаво, але не дуже зрозуміло, а вдруге у 2016 році ми це робили, щоб поближче познайомитися з інструментом та максимально включити всіх членів команди у планування спільного майбутнього.

Цього разу стратегічна сесія стала вимогою часу та ситуації. Дія попереднього стратегічного плану завершилася ще у 2021 році, а після повномасштабного вторгнення у нашої команди не було часу та можливості зупинитися, перевести подих і подумати про стратегії. Ці два роки ми діяли ситуативно, гасили пожежі і реагували на виклики, які з'являлися, як гриби після дощу. І це призвело до появи нових напрямків, розпорошення наших ресурсів та вигорання команди. Цьому всьому потрібно було дати раду і ми зібралися на стратегічну сесію. Дуже дякуємо нашому партнеру - фонду "Разом для України", завдяки підтримці якого триденна офлайн-зустріч у безпечному місці стала можливою!

У гібридному форматі (офлайн+онлайн) ми плідно працювали три дні і пазли склалися! Це все сталося завдяки високому включенню кожного та кожної у процес стратегування та турботливому, професійному супроводу експертки з організаційного розвитку Альони Данілової!

Після стратегічної сесії ми оновили місію @ГО “Білозерський центр регіонального розвитку”, наразі вона звучить так: “Підтримуючи та об'єднуючи активних та ініціативних людей, надихаючи власним прикладом, створюємо добробут в громадах”

🟩Зафіксували п’ять основних напрямків діяльності БЦРР на наступні 3 роки: 
1)ресурсний центр для активних та ініціативних людей;
2) гендерна рівність та права жінок;
3) психосоціальна підтримка та захист прав людини;
4) креативний простір для дітей та молоді "Крила";
5) реагування на кризу.

У кожному напрямку розпланували піднапрямки, визначили індикатори та географію діяльності. До речі, після жвавого обговорення команда зійшлася на тому, що географія для діяльності залишається незмінною - основний фокус з локалізацією в Білозерській громаді та підтримка ініціатив членів команди в тих локаціях, де вони проживають.

Команда спільно напрацювала принципи роботи, які базуються на цінностях кожного та кожної: професіоналізм, орієнтованість на потреби, незалежність, прозорість та гуманність.

💬“Для мене важливо, щоб кожен та кожна в команді під час стратегічного планування відчули свою причетність до творення майбутнього БЦРР і побачили своє важливе місце в ньому. Далі точно буде, бо ми всі різні, ми разом, ми об'єднані спільними цінностями і в цьому наша сила!” - підвела підсумки Елла Петренко, співзасновниця організації.

💬“Головним для мене було те, що я змогла побачити себе у цій потужній "машині". Виявити своє місце, зрозуміти свою значимість та можливість і далі приносити користь своєю роботою. Пріоритетним для себе я залишаю - психологічну допомогу людям у вирішенні їх проблем, налагодження міжособистісних стосунків”, - ділиться враженнями Інна Корміленко, психологиня організації.

💬“Для себе, після роботи над стратегічним планом, я визначила основні напрямки діяльності. Я бачу себе в креативному просторі «Крила». Маю бажання та можливість доєднуватися до проведення заходів з молоддю, до тренінгів з жінками, онлайн заходів та обговорення нових проєктів. Таких як, кіноперегляд, театральні вистави, зняття навантаження через роботу з тілом”, - розповідає Діана Селецька, фасилітаторка молодіжних заходів.

💬“Попри віртуальне середовище, я відчувала себе частиною команди та мала можливість активно співпрацювати з колегами. Усі вийши з цієї сесії з ясним розумінням майбутніх кроків та впевненістю в нашому спільному напрямку. Я вдячна за можливість бути частиною цієї важливої події та впевнена, що наші спільні зусилля принесуть позитивні результати для нашої організації”, - зазначила Анжела Дайнега, асистентка менеджера проєктів.

💟Попереду ще оцифрування десятків аркушів, формування документа стратегічного плану та його затвердження Загальними зборами, але фундамент вже закладено та є спільне розуміння майбутнього!

Дописати коментар

0 Коментарі