Старт проєкту «Підвищення спроможності жінок Херсонщини»



Сьогодні чимало жінок захищають Україну. Одні боронять фронт зі зброєю в руках, а інші — забезпечують міцний тил. Вони плетуть маскувальні сітки, готують гарячі обіди, організовують доставку гуманітарних вантажів, збирають кошти на допомогу армії, доглядають дітей, керують бізнесами та запускають нові креативні ініціативи. Кожна докладає зусиль у боротьбі з ворогом на своєму місці.

"Роль жінок в сільських громадах Херсонщини і до війни була лідерською та визначальною. Зараз на жінках в тилу тримається безліч важливих процесів, вони навчилися жити під постійною загрозою, розбиратись у тактичній медицині, гуманітарних принципах, електрогенераторах, системі оподаткування та маркетингових стратегіях. Звичайно, це все не просто, тому ми вирішили підтримати наших потужних жінок та їх підприємницькі амбіції", - зауважила Оксана Маханько, співавторка проєкту.

Команда ГО “Білозерський центр регіонального розвитку” довго обговорювала як допомогти жінкам з сільських громад Херсонщини розкрити свій підприємницький потенціал, налагодити їх стосунки з грошима та підняти їх впевненість у власні сили. До процесу підготовки проєктної заявки долучились профорієнтаторка Інна Корміленко, фінансова радниця Оксана Маханько, психологиня Лідія Діброва та досвідчена менеджерка проєктів Катерина Оксенюк. Кожна експертка з проєктної команди має свій досвід та свої суперсили, то і ініціатива буде різнобічною, колоритною та з окремим викликом не лише для учасниць, а й для всієї нашої команди.

“Вже сьогодні ми оголошуємо про відбір 50 учасниць нашого проєкту - сміливих жінок, які готові зростати разом з нами, змінювати професію чи рухатись до власної справи, фінансового благополуччя. Маємо для жінок кілька опцій - навчальні тренінги, бізнес-акселератор, ознайомчі візити, психологічні і профорієнтаційні консультації та навіть мінігранти. Активності в проєкті дуже різні і кожна знайде щось собі до душі. Головне - наважитись на нове життя, налаштуватися на позитивні зміни та скористатися цими можливостями”, - мотивує Катерина Оксенюк, менеджерка проєкту.

🟦Мініакселератор. Запрошуємо до участі жінок Білозерщини, які мріють відкрити свій бізнес та готові взяти відповідальність за реалізацію власної ідеї. На 20 відібраних учасниць чекає навчання від потужних тренерів, візити до успішних підприємиць Півдня України, спілкування у колі однодумців та менторська підтримка. Випускниці даного курсу зможуть позмагатись за мінігрант на реалізацію власної ідеї.

🟦Навчання та профорієнтаційні консультації для 30 жінок, які прагнуть змінити професію. Наші експертки допоможуть знайти мотивацію та покажуть можливості заробітку дистанційно, налагодити стосунки з грошима, подолати психологічні бар’єри, знайти оптимальний напрямок професійної діяльності. Консультації за вашим бажанням можуть бути індивідуальними чи груповими в колі жінок, які також прагнуть змін та фінансової впевненості.

🟦Психологічні консультації. Професійне вигорання, втрата матеріального та енергетичного ресурсу, страх вибору, занижена самооцінка, відсутність підтримки рідних - це все і навіть більше стає на шляху сільських жінок. Але з багатьма цими проблемами і викликами можна працювати та знаходити сили для їх подолання. В цій компоненті можуть взяти участь учасниці перших двох компонент, підприємиці, фахівчині різних напрямків та всі жінки, які бажають налагодити свої стосунки з грошима та кар’єрою.

“Головною мотивацією для нас, як організаторів, є психологічне розблокування наших учасниць. Адже участь у програмі акселерації може надати сільським жінкам впевненості та відчуття власної цінності, що може бути ключем до їхнього особистого та професійного розвитку. Плануємо допомогти кожній розширити мережу контактів, стати більш інтегрованими в місцевій громаді та активно брати участь у відбудові України”, - ділиться власною мотивацією Оксана Маханько, співавторка проєкту.

Для сільських жінок та дівчат, особливо на деокупованих територіях Херсонщини, доступ до ресурсів, освіти та підтримки є значно обмеженими. Тому, скористайтесь можливістю взяти участь в заходах проєкту та відкрийте перед собою нові горизонти для спілкування, розвитку та втілення своїх ідей!

🔹Проєкт впроваджується ГО “Білозерський центр регіонального розвитку” у партнерстві з International Alert за технічної підтримки ООН Жінки в Україні та за фінансування Жіночого фонду миру та гуманітарної допомоги ООН (WPHF), гнучкого та оперативного інструменту фінансування, що підтримує якісні заходи для підвищення спроможності місцевих жінок у запобіганні конфліктам, реагуванні на кризи та надзвичайні ситуації та використання ключових можливостей миробудівництва. Ця публікація підготовлена за фінансової підтримки Жіночого фонду миру та гуманітарної допомоги Організації Об’єднаних Націй (WPHF), але це не означає, що висловлені в ній погляди та вміст є офіційно схваленими або визнаними з боку Організації Об'єднаних Націй.



Дописати коментар

0 Коментарі