Навчаємо жінок мислити для фінансового благополуччя

 

 

Психологиня та профорієнтаторка Інна Корміленко провела серію мінітренінгів «На свій рахунок потрібно приймати тільки гроші» для жінок та дівчат партнерських громад. Це були онлайн заходи, зустрічі в офісі організації в Білозерці та виїзди до віддалених сіл. Своєю увагою Інна охопила вже понад 70 вмотивованих жінок та дівчат! 


“Я дуже пишаюся тим, що українці та українки вміють працювати, мають золоті руки та безліч талантів. Проте, разом із тим мають багато різних психологічних перепон, які заважають отримувати за свої вміння достойні гроші. Зазвичай фінансовий потенціал кожної людини набагато більший, ніж використовується. Це прекрасно можна побачити на діагностичних вправах на наших зустрічах”, - розповідає психологиня.


Під час заходів учасниці пропрацьовують різні обмеження, які не дають їм фінансово зростати. На початку майже кожна учасниця каже про те, що грошей заробити немає де. Але частіше це про звичку жити за шаблонами, про відсутність вміння бачити можливості чи творчо мислити, а не про реальний стан справ. 


Психологиня пропонує техніки і вправи, які допомагають усвідомити власні блоки і навчити мозок помічати можливість зробити гроші. Це вправи, які розвивають в тому числі в креативність.


“Наприклад, я пропоную кожній присутній ставити чітку мету. І як приклад, розповідаю історію про чоловіка, якого запитали, скільки він бачив людей в одязі зеленого кольору, коли йшов на зустріч? Він не бачив жодної людини. Проте, коли йому поставили мету бачити таких людей - він почав їх рахувати. А коли запропонували за кожну таку людину 50 доларів, то він почав їх цілеспрямовано шукати і кількість стала неймовірною”, - наводить приклад Інна Корміленко.


Зустрічі жінок та дівчат у такому мінітренінгу - це можливість познайомитися з іншими вмотивованими учасницями, поділитися ідеями та переживаннями. І як наслідок - висвободити свою енергію, проявитися талантами і трансформувати все це у гроші.


“Навіть за цей короткий період, вже маємо позитивний приклад, коли жінка стала заробляти в соціальних мережах, розкручуючи та продаючи акаунти. Ще місяць назад, вона взагалі навіть і не думала про самозайнятість. Тим паче у соціальних мережах. Проте перші гроші отримані! Я вірю, що це успішний старт! Не тільки для неї, а і для інших жінок нашого проєкту”, - ділиться успішною історією психологиня. 


🔹Проєкт «Підвищення спроможності жінок Херсонщини» впроваджується ГО “Білозерський центр регіонального розвитку” у партнерстві з International Alert  за технічної підтримки ООН Жінки в Україні та за фінансування Жіночого фонду миру та гуманітарної допомоги ООН (WPHF), гнучкого та оперативного інструменту фінансування, що підтримує якісні заходи для підвищення спроможності місцевих жінок у запобіганні конфліктам, реагуванні на кризи та надзвичайні ситуації та використання ключових можливостей миробудівництва. Ці заходи підготовлені за фінансової підтримки Жіночого фонду миру та гуманітарної допомоги Організації Об’єднаних Націй (WPHF), але це не означає, що висловлені в ній погляди та вміст є офіційно схваленими або визнаними з боку Організації Об'єднаних Націй.


Дописати коментар

0 Коментарі