Допомога найбільш вразливим від благодійного фонду БФ Разом для України

Команда нашої організації опікується кількома громадами звільненої Херсонщини. Тут ми допомагали навіть, коли територія була в окупації, наражаючись на ризик. Зараз відкриті шляхи, маємо партнерів-благодійників, можна завезти необхідну допомогу та організувати волонтерський рух. Але попри це, проблеми залишаються, обстріли продовжуються. Ще досі ми говоримо про виживання, а не про життя та відбудову.

Наразі в громадах залишилося близько половини жителів, а решта виїхала. Залишилися переважно багатодітні малозабезпечені родини, люди старшого та похилого віку, з інвалідністю, які не змогли виїхати через фінансові та інші проблеми. Ці люди пережили окупацію і зараз знаходяться у дуже складних життєвих обставинах - відсутність електроенергії та водопостачання, втрата роботи та заощаджень, проблеми зі здоров’ям. Особливо важке становище у віддалених селах громад, куди гуманітарна допомога доїжджає в дуже малих об'ємах, а люди тижнями та місяцями живуть без електроенергії, газу та води.

Наші волонтери кожного дня спілкуються з жителями деокупованих громад, надають психологічну допомогу, юридичні консультації, доставляють гуманітарну допомогу від благодійників та проводять оцінку нагальних потреб. Саме після аналізу зібраної інформації ми визначили перелік товарів, які допоможуть нашим односельцям з віддалених сіл пережити зиму. Заручившись підтримкою нашого партнера - благодійного фонду “Разом для України”, ми вже розпочали закупівлі та плануємо роздачу допомоги в рамках гуманітарного проєкту.

Згідно з грантовою угодою, кошти проєкту ми можемо використовувати виключно для надання гуманітарної допомоги в Україні (засобів гігієни, товарів, необхідних для подолання наслідків відключення електроенергії тощо) на благо українського народу, який постраждав від повномасштабного вторгнення армії російської федерації в Україну, яке розпочалося 24 лютого 2022 року (тобто біженці, переміщені особи, поранені, мирні громадяни, інші особи, які опинилися у складних життєвих обставинах внаслідок вторгнення).

В рамках проєкту впродовж лютого-березня вразливі родини, люди з інвалідністю з віддалених сіл 5 партнерських деокупованих громад отримають:
☑ ковдри,
☑ ліхтарі-акумулятори,
☑ свічки,
☑ термоси,
☑ паливні брикети,
☑ засоби індивідуальної гігієни для дорослих та дітей.

Разом - це слово відображає в собі об’єднання різноманітних людей заради України, заради творення спільної мети. Дякуємо благодійному фонду за системний підхід та допомогу жителям деокупованих громад!


Також у співпраці з благодійним фондом “Разом для України” Білозерська лікарня отримала медикаменти.

Дописати коментар

0 Коментарі